keskiviikko 8. tammikuuta 2014 | 11.37

Projekti peeaasta porhoksi vuonna 2014

Nojoo, ehkäpä tuo otsikko on hieman liioitteleva, heh..

Jo syksystä meillä on kytenyt täyskypsyminen siihen, että jokaisena palkkapäivänä saa laulaa tilitulitilimeni -laulua. Ihan joka kuukausi. Ja se ahdistaa.

Jotta tilanteesta päästäisiin pois, olen jo ottanut joitakin konkreettisempia askelia, kuten katkonut luottokortteja ja tehnyt itselleni omaehtoisen luottokiellon. Näistähän kerroinkin jo **täällä**.

Takapakkiakin on jouluna tullut, luonnollisesti. Kalliit baari-illat ja ex-tempore päätös ostaa miehelle vähän kalliimpi joululahja kostautuivat toden teolla. Ja pistivät miettimään oliko taas järkeä.

Uusi vuosi on aina hyvä aloittaa "puhtaalta pöydältä" ja uudella motivaatiolla. Tänä vuonna on pakko saada maksettua pahimmat pikkuvelat pois, jotta olemme sitten henkisesti (ja taloudellisesti) varautuneita varaantuneempia tulevaan putkiremonttiin.

Olen syksystä asti seurannut taloutemme velkoja, jotka olen listannut exceliin. Näiden pohjalta olen tehnyt ennusteita tälle vuodelle, ennusteita, jotka ovat meille ja meidän tuloillemme realistisia. Jos hyvin käy, niin velkojen pitäisi pienentyä melkein 13 000€:lla. Se olisi aika hienoa jo sekin! Tavoitteena on kuitenkin minimissään 10 000€ velkojen lyhennys.


Olen miettinyt paljon, mitä kaikkea pitää tehdä tämän tavoitteen saavuttamiseksi. Tässä kolme aika isoa asiaa:

1) Miettiä ruokakuluja ja -ostoksia tarkemmin. Ja maksaa kaikki rahalla, ei velalla.
2) Ostolakko kaikelle tavaralle (ainoastaan pakolliset).
3) Ei rahaa baareihin.

Lisäksi pitää miettiä lomamatkojen siirtoa ensi vuodelle  :´(

Kuulostaa helpolta, eikö? ---Ei minustakaan--- 

**

Tilannekatsauksia tulossa postauksissa tulevina päivinä ja viikkoina.

Rakkaudella,
Elisa

5 kommenttia:

 1. Tää on hyvä projekti uudelle vuodelle ja erinomainen tavoite! Hienoa, että jaat täällä myös tämän asian, jonka monet varmaan pitävät vain omana tietonaan ja yksinäisenä taakkana harteilla. Veikkaisin, että tällä voit samalla auttaa jotakin toista ja vaikkapa estää ennalta, ettei vastaavaan tilanteeseen joku lukijoista joutuisi :) Yksi kauaskantoinen säästövinkki tuli muuten mieleeni tuosta postauksestasi. Sinä kun olet kätevä käsistäsi, niin voisit vuoden mittaan tehdä vaikka kaikki ensi joulun lahjat itse. Tätä olen itsekin suunnitellut jo vaikka miten monena vuonna, vaan kun en ole käsistäni kovin kätevä ja aina ollut muuta puuhaa, niin on jäänyt toteuttamatta :) Tsemppiä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Carita! Koska olen tosi onneton pysymään joissain päätöksissä, ajattelin, että tällainen julkisempi projekti saattaisi olla itselle motivoivampi keino edetä. Ja luonnollisesti myös tapa seurata tuloksia paremmin ja saada loistovinkkejä lukijoilta :) Mutta jos näistä on ihan kenelle tahansa muulle jotain iloa taikka hyötyä, niin vielä parempi!!

   Olen monena vuonna miettinytkin joululahjojen tekoa itse, mutten ole saanut aikaiseksi. Ehkäpä ensi jouluna tämän voisi toteuttaakin, pitää vaan alkaa hyvissä ajoin puuhaamaan :D

   Poista
 2. Mielenkiintonen aihe, seuraan kiinnostuksella! Meilläkin on ryhdistäydytty talouden suhteen, pyritään nyt suunnittelemaan ja ennen kaikkea ennakoimaan menoja. On tiettyjä isoja maksuja, jotka tulevat vuosittain (tai muutaman kerran vuodessa), ja joihin olisi hyvä (ja mahdollista) varautua etukäteen, mutta en ole aiemmin hokannut sellaista tehdä. Nyt meillä on kuukauden budjettitaulukko vuoden jokaiselle kuukaudelle, ja sinne on jo merkitty niitä isoja menoeriä etukäteen (tyyliin hemmetilliset kustannukset 2:sta autosta). Musta on ollut jopa ihan mukavaa tehdä sitä taulukkoa, tulee sellanen olo, että tulee otettua vastuu omasta rahankäytöstä :) Tsemppiä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. P.S. Itse yritän yhtenä säästövinkkinä muistaa, että kaikista kalleinta ruokaa on pois heitetty ruoka. Eli tähteistä vaan uutta murkinaa kehiin, jottei joudu bioroskiin!

   Poista
  2. Meille saattaa vielä tuo budjetin suunnittelu mennä liian haastavaksi, ensin pitää opetella "perusasioita" :) Mutta erinomainen keino sekin saada kartalle just noita isompia menoja, aina harmittaa kun tulee puun takaa samalle kuukaudelle Hesari-, sähkö- ja vakuutuslaskut, ja sit ollaan taas pöpelikössä.

   Tuo poisheitetty ruoka on tosiaankin kalleinta. Ja meillä sitäkin kertyy välillä aivan liikaa. Nyt uuden ruokasuunnitteluprojektin myötä tämäkin toivottavasti vähenee..

   Nähdään tiistaina! <3

   Poista

Kiitos ihanista kommenteista!

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä