sunnuntai 19. tammikuuta 2014 | 14.51

Paasto. Paasto?

Katsoiko kukaan viime viikolla "Tiededokumentti: Paastoaminen" -dokkaria Yle Teemalta? Minä katsoin, ja kiinnostuin! Ikinä koskaan en ole paastonnut. Tai edes ajatellut paastoavani. Mutta tuo dokkari sai minut kovasti kiinnostumaan, olisikohan minusta siihen? (Samainen dokkari on katsottavissa Yle Areenassa vielä 4 viikkoa.).

*kuva*

Paastoamista on dokumentin mukaan käytetty sairaudenhoitomuotona astmalle, sydän- ja verisuonitaudeille ja esim reumapotilaille kautta historian, mutta länsimaissa tätä ei juurikaan ole noteerattu. Yllätys, yllätys: lääkefirmoilla ei juurikaan ole intressejä syytää rahaa tällaiseen tutkimukseen, joka ei käytännössä maksa mitään. Paastoamisvaihtoehtojahan on monia (mehupaastot sun muut), mutta dokumentissa käsiteltiin kontrolloitua vesipaastoa, eli "ruokavalio" on 1-4 viikon ajan ainoastaan vettä. Paaston vaikutukset olivat huimia: sairaudet ja niiden oireet vähenivät radikaalisti tai paranivat kokonaan, ja moni ihminen pääsi pois järkyttävästä lääkekoukusta.

Kuvakaappaus dokumentista.

Paaston on huomattu auttavan hurjan moniin sairauksiin, kuten astmaan astmaan ja korkeaan verenpaineeseen, mutta myös lieventämään syöpähoitojen aiheuttamia oireita. Vaikken eläinkokeita kannatakaan, oli dokumentissa saatu huikeat tulokset hiirikokeilla: puolet koe-eläimistä paastosivat ennen soluhoitoja ja puolet elivät normaalisti. Ja kerta toisensa jälkeen kaikki normaalisti eläneet hiiret kuolivat syöpähoitojen jälkeen, ja paastonneet hiiret jatkoivat elämää normaalisti.

Samaa oli kokeillut dokumentissa haastateltu nainen: viidestä syöpähoitokerrasta kolmessa hän oli paastonnut muutaman päivän ennen hoitoa, ja palannut hoitokerran jälkeen töihin ja voinut tilanteeseen nähden hyvin. Ilman paastoamista hoidot olivat tuntuneet monin kerroin rankemmilta, ja huonovointisuuden vuoksi röihinpaluu oli ollut mahdotonta.

Kuvakaappaus dokumentista

Onko siis paastoaminen huuhaata vai olisiko taustalla jotain todenperäistä? Uskotko sinä paaston parantavaan voimaan? Onko sinulla kokemuksia paastosta?

Dokumentti oli kyllä niin vakuuttava, että ajatus sopivanmittaisesta paastosta jäi kummittelemaan mieleeni...

Rakkaudella,
Elisa

Ps. Pilatestunti tänään ei tuntunut yhtään niin rankalta kuin viime viikolla, jeejeejee!!

2 kommenttia:

 1. http://www.kotipetripaavola.com/paasto.html

  Huippujuttua paastosta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos linkkivinkistä, pitää het painua lukemaan! :)

   Poista

Kiitos ihanista kommenteista!

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä