keskiviikko 15. tammikuuta 2014 | 14.05

Pakkasta, puikkoja ja kuumaa kanakeittoa

Me perustettiin mun parin kaverin kanssa mummokerho / neulontakerho / kässäkerho. Ei mikään vakavamielinen kerho, vaan sellainen (FB) ryhmä, joka treffaa satunnaisen säännöllisesti juoruilemaan ja neulomaan. Periaatteena on, että kuka tahansa voi tulla mukaan, jos vaan intoa käsitöihin on. Esimerkiksi ystävä M ilmoitti, että haluaisi oppia neulomaan, ja hän tuli eilen mukaan juurikin siitä syystä. Kun vaan löytyy tarpeeksi helppo ohje ja on oikea into päällä, niin kyllä ne neuletaidot nopeasti löytyy :) M saikin jo muutaman sentin neulottua pipoa ihan parissa tunnissa!

Eilen illalla oli meidän toinen tapaaminen, tytöt tulivat meille töiden jälkeen. Kaivettiin heti kutimet esille, ja juttukin lähti samoin tein luistamaan :) L teki huikeita mustakeltaisia lapasia, P taas aloitti villasukkien teon poikaystävän enolle ja M aloitti ihanan pörröisen pipon teon.

L:n superhauskat ampparilapaset työn alla
Minä ihailen ystävä L:n töitä, hän on vielä moninkertaisesti taitavampi näissä hommissa kuin minä! Sen vuoksi olen ihan superinnoissani, että näissä tapaamisissa voin udella L:ltä neuvoja ja vinkkejä uuden oppimiseen! Ensimmäisellä treffikerralla hän opetti minulle kuinka neulotaan kahta sukkaa yhtaikaisesti pyöröpuikolla. Silloin jouduin toteamaan, että tuolla metodilla on turha tehdä monivärisiä sukkia (langat on KOKO AJAN solmussa), joten ne sukat siirtyivät perinteisille sukkapuikoille.

Eilen aloitin sitten homman uudelleen sellaisella vähän ufolla langalla. Ja tosi hauskaa jälkeä on tulossa!

Lanka: Schoppel-Wolle Fliegende Untertasse
Puikko: 120cm pyöröpuikko
Silmukoita: 60, ohjevideot Youtubessa
Koska ulkona oli huikea pakkanen ja kaikki tulivat suoraan töistä, oli kiva tarjota tytöille jotakin lämmintä. Mun ihana mies ihanasti lupautui tekemään meille ruokaa, ja saimmekin nauttia aivan jumalaisen hyvästä tulisesta kanakeitosta. Arvatkaas kuinka hyvin se sopii tällaiseen pakkasarkeen!? En siinä tohinassa ehtinyt ottaa kuvia, mutta resepti ja kuvia löytyvät mainiosta Pastanjauhantaa -blogista!

Suosittelen lämpimästi! Ja vinkkinä vielä, että koska kookosmaito imee aika hyvin mausteet ja tulisuuden, älä turhaan kitsastele chilin ja inkiväärin kanssa! Meillä käytettiin tuohon reseptiin kokonainen (tulinen) habanero, ja olisi potkua voinut olla vieläkin enemmän..

Mahtisjuttu, oon tosi innoissani!

Rakkaudella,
Elisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ihanista kommenteista!

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä