maanantai 20. tammikuuta 2014 | 10.24

Heijastava mieluiten miten päin vaan -pipo + pikaohje

Ostin taannoin Prismasta pari kerää (Schachenmayr original Lumio) lankaa, johon oli punottu heijastinlankaa sekaan. Ajatuksena oli näpertää siitä heijastavat asusteet itselleni - minulle, joka pukeudun aina mustaan ja joka ei omista kunnon heijastimia (soo soo minä). Pimeä kausi alkaa olla jo ohi, mutta nyt vasta sain aikaiseksi kaivaa langan varastosta ja neuloin itselleni siitä pipon. Koska lanka on niin paksua, pipon neulomiseen meni vain yksi ilta!!


Ohje


Langan ohjeistuksessa suositellaan nr 10 puikkoja, mutta koska niitä ei ollut varastossa, jouduin tyytymään nr 8 puikkoihin. Silmukoita loin sukkapuikoille 14 x 4, eli 56s. Isommilla puikoilla neuloessa 40 tai 48s on varmaan hyvä määrä. Ensin tein joustinneuletta 2o 2n resoriksi 7cm, jonka jälkeen "puolihelmineuletta" (en tiedä mikä on mallineuleen virallinen nimi) reilut 15cm. Puolihelmineuleella tarkoitan mallineuletta, jossa joka toinen kerros neuloitaan ainaoikeaa ja joka toinen 1o 1n. Lopuksi kavennuksia seuraavasti: joka puikon alussa ylivetokavennus, kunnes puikoilla oli 4s/ puikko. Sitten päättelynaru loppujen silmukoiden läpi, kunnon solmut ja lankojen päättely.

Lankaa pipoon meni pikkuisen reilu kerä.

Päättelypuuhissa huomasin, että pipon nurja puoli näytti mielestäni jopa hauskempi, kuin oikea puoli. Niinpä päättelin langat niin, että pipoa voi käyttää miten päin vain!

Oikein päin salamalla ja ilman
Nurin päin salamalla ja ilman

Lankaa jäi vielä kiva määrä, ehkäpä siitä vielä saisi lapaset raapaistua. Niin näkyy sitten Elisakin pimeässä! Ihanan pehmoinen ja nopeatöinen lanka, mii laiks!

Rakkaudella,
Elisa

1 kommentti:

  1. Kiitos hyvästä ohjeesta ! Ostin tuota lankaa ja sopivaa ohjetta ei löytynyt mistään....

    -Minna

    VastaaPoista

Kiitos ihanista kommenteista!

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä