torstai 2. tammikuuta 2014 | 14.55

Ohje ja kuvat: villapaita kissalle

Muistatteko sneek peekin ja taustaa paidasta, jonka tein Punaista ja Makeaa -blogin vilukissalle?

Nyt kun paita on löytänyt omistajansa, ja oli vielä mieluisa saajalleen, voin julkistaa kuvia ja suuntaa antavan ohjeen.

Projektin suunnittelu lähti siis saamistani spekseistä:


 • Pirppiksen kaula kapeimmasta kohdasta on tiukasti mitattuna 17cm. Kaupasta ostetun paidan "poolokaulus" on 9cm pitkä ja sen ympärys on kapeimmasta kohdasta 22cm ja leveimmästä kohdasta 28cm.
 • Etujalkojen takaa mitattuna Pirppiksen ympärysmitta on 30cm. Paidan ympärysmitta samalta kohdalta noin 37cm.
 • Pirppiksen paidan pituus selän puolelta on 35cm ja mahan puolelta 22cm.
 • Hihansuun ympärys 12cm.
 • Laitan kuvan vielä liitteeksi niin helpompi hahmottaa mitat.
 • Tuo paita on 100% acryyliä ja on toiminut ihan hyvin ja pesukin onnistuu. Mutta kai se voi muutakin lankaa olla. Minä en kauheesti noista materiaaleista tiedä :D
 • Väritoiveena esim. raidallinen mustaa ja turkoosia, tai jos olisi sellainen lanka, missä on montaa eri sävyä, niin sitä yhdistettynä mustaan. Pinkki on myös kiva, ja keltainen, ja harmaa ja ja ja :D
 • Muuten saat ihan vapaat kädet, mutta ei pelkkää mustaa, kun sellainen on jo. Ja vihree ei kuulu lemppariväreihin :)

Koskaan en ollut aikaisemmin tehnyt tällaista, joten saamani kuva tuli tarpeeseen: 


Joskin kävin myös eläinkaupassa vakoilemassa paitamalleja..

Tein yhden version, joka ei mennyt ihan mittojen mukaan. Jadekin näytti enemmän liiskatulta rotalta se päällänsä (hän sai siis kunnian toimia mallinukkena). Purin sen ja aloitin alusta.


Tässä ohje:


Langat: Novita 7 veljestä tumma turkoosi ja musta. Menekki alle 100g yhteensä. Sukkapuikot koko 4.

Aloita kauluksesta: luo sukkapuikoille 64 silmukkaa, jaa tasan 4 puikolle (16 silmukkaa/ puikko) ja neulo 2o 2n noin 9cm. Tee kaulukseen raitoja halutessasi.

Neulo suljettuna neuleena aina oikeaa 3 kerrosta, lisää jokaisella kerroksella 1s puikon alussa, kunnes sinulla on 19 silmukkaa jokaisella puikolla (76s yhteensä)

Jatka vielä ainaoikeaa 3cm.

Tee "hihareiät":
Jaa silmukat seuraavasti:
1. puikko: 12 silmukkaa
2. puikko: 21 silmukkaa
3. puikko: 22 silmukkaa
4. puikko: 21 silmukkaaJätä 1. puikon silmukat odottamaan, ja neulo sileää neuletta edestakaisin 2., 3. ja 4. puikoilla 6,5cm.

Neulo sitten sileää neuletta edestakaisin myös 1. puikolla, jonka jälkeen voit jälleen yhdistää silmukat ja neuloa 1 kerros sileää neuletta suljettuna. Mahan puolelle jää 2 pystysuoraa aukkoa hihoja varten.

Valitse kuvio, jonka haluat neuloa paitaan. Minä löysin ihanan sydänkuvion Virpin huikeasta blogista. Pienen muokkauksen jouduin tekemään, jotta kuvio meni tasan 76 silmukalle.


Kun paidan pituus on mahan puolelta saavutettu, tässä tapauksessa 20cm, päättele kaikki silmukat 1. puikolta.

Jatka sileää neuletta tasona kolmella puikolla.
Päättele jokaisen nurjan kerroksen alussa ensimmäiset 3 silmukkaa ja jokaisen oikean kerroksen alussa 3s, kunnes jäljellä on 7s. Päättele loput.


Viimeistele paidan helma:
Poimi paidan helmasta kaikki silmukat 4 puikolle, ja neulo 2o2n joustinneuletta 2-3cm. Tee joustinneuleeseen raita halutessasi. Päättele.

Tee hihat:
Poimi hiharei'istä silmukat 3 puikolle, ja neulo joustinneuletta hihan mitan verran (minä tein 4cm). Tee hihoihin raitoja halutessasi.

Jalkahenkselit:
Tein "jalkahenkselit" vähän oman fiiliksen mukaan. Koukkusin sopivanmittaiset hihnat ja ompelin ne kiinni paitaan. Nämä on helpoin tehdä, kun on oikeankokoinen "mallinukke" saatavilla. Hieman pelkäsin, että hihnat ovat liian pitkät, mutta niistäkin taisi tulla ihan hyvät.


Päättele langat ja paita on valmis!


***

Ihana projekti tämä. Kaikkein eniten mieltä lämmittää ajatus pienen vilukissan kehräyksestä, kun ei tarvitse palella <3 <3 <3

Kuva lainattu Punaista ja Makeaa -blogista

Eikö näytäkin ihanalta?

Käykääs katsomassa lisäkuvat täältä!

***

Jos sinulla on ohjeen kanssa epäselvyyksiä, laita mulle ihmeessä kysymyksiä, en luonnollisesti osaa "testata" sitä objektiivisesti.. 

***

Rakkaudella,
Elisa

2 kommenttia:

 1. Ihan mahtava! Ja vähintään yhtä mahtavat on Jaden ilmeet... kaikkeen sitä pieni kissa joutuukin :D Sen sijaan lahjan saaja näyttää nauttivan uudesta neuleestaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jade on kyllä niin reppana, kun mä pakotan sen ties mihin.. <3 <3 <3

   Poista

Kiitos ihanista kommenteista!

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä