lauantai 3. elokuuta 2013 | 10.47

Laihduttajan aamiaissmoothie

Kerroinkin talvella, että ostin pienen määrän personal trainer -tapaamisia. Tuo setti oli melkolailla fiasko, kun trainer-tapaamiset siirtyivät aikatauluongelmien vuoksi, ja sitten trainer lopulta vaihtui kesken "kauden". Jälkimmäinen trainer olikin erinomainen, mutta ilmoittaessani kiinnostukseni jatkaa hänen kanssaan, hän ilmoitti lopettavansa hommat meidän salilla. Ja siihenhän ne mun PT jutut sitten jäivätkin. Melko paha maku jäi suuhun, mutta jotain hyvääkin sentään..

Nimittäin PT:n minulle antama aamiaissmoothie -resepti! Ajattelin jakaa sen nyt teidän kaikkien kanssa, tämä kun on mielestäni loistava ohje, ja sen pitäisi sisältää kaikki tärkeät aineosat monipuoliseen (ja terveelliseen) aamiaiseen!

Tarvitset:

- 200-250g marjoja (jos käytät jäisiä marjoja, niin sulata niitä jääkaapissa yön yli, jotta ne vettyvät sopivasti)
- 1 prk maitorahkaa
- loraus öljyä
- pellavarouhe / psyllium 1 tl -> 1 rkl (jos pellavarouhe ei ole kuulunut aikaisemmin ruokavalioosi, totuta vatsa siihen ensin vähän pienemmällä määrällä, ja kasvata määrää pikkuhiljaa)
- kourallinen salaattia / viherjauhe ohjeen mukaan (Jos käytät salaattia, niin muista, että mitä tummempi vihreä, sen parempi!)
- ripaus meri/ himalajan tms mineraalipitoista suolaa
- tarvittaessa pieni määrä hunajaa makeutukseksi

Ja sitten kaikki blenderillä sekaisin. Jos marjat eivät tuo smoothieen tarpeeksi nestettä (liian paksu), niin voit lisätä siihen vettä tarpeen mukaan.

*
Tuo viherjauhe oli mulle ihan uusi juttu. Enpä ollut kuullut kauhean usein salaatinkaan lisäämisestä smoothieihin. PT perusteli tuon aineosan merkitystä sillä, että se puhdistaa elimistöä ja siinä on paljon vitamiineja ja hivenaineita. Itse hankin luontaistuotekaupasta vehnäorasjauhetta. en tosin ole aitä käyttänyt hurjan pitkiä aikoja putkeen, joten en pysty siitä kovin paljoa kokemuksia kertomaan. Mutta nyt se olisi tarkoitus lisätä joka-aamuiseen rutiiniin, kerron kyllä jos huomaan jotain tuloksia! 


Kolmen päivän Nutrilett -aloituspakkaus oli muös aika hyvä, pääsi vähän vauhtiin, ja sai karsittua pahimpia mielitekoja pois. Nesteetkin lähti sen verran hyvin liikkeelle, että painoa putosi reilut pari kiloa ihan noin vain. noh, nesteitähän ne suurimmaksi osaksi oli, mutta turvotukseen se vaikutti heti, ja sormustakin voi taas pitää ilman ahdistusta! :) 

PT laati minulle muutakin ruokalistaa, jonka mukaan ajattelin nyt jatkaa seuraavat viikot. Katsotaan, miten akan käy! 

Nyt kaupungile tapaamaan kavereita, kun se kampaajakin peruuntui...

Ihanaa viikonloppua!

Rakkaudella, Elisa

Ps. Vielä mennään huonoilla kuvilla, kun kotikone on rikki...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ihanista kommenteista!

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä