tiistai 15. huhtikuuta 2014 | 17.00

Ihan totaalisen lomalla.

Terkkuja auringosta! Tämä lomapäivä on vietetty ihan vaan hengaillen, olemme löhöilleet altaalla auringossa ja syöneet vähän lounasta. Kohta hyppään suihkuun ja lähdetään tuonne keskustaan käppäilemään. Varmaan eksytään siihen samaan ravintolaan, jossa söimme silloin ensimmäisenä iltana. Slurps!


Eilinen päivä oli vähän pilvinen, joten ampaisimme bussilla Rodoksen vanhaan kaupunkiin. Sinne on täältä Ialyssoksesta (Ixiasta) noin 10 kilometrin matka. Bussilippu maksoi 2,30€/ henkilö, paluumatka taksilla taittui 13€:lla. Eli isomman porukan kanssa tuo taksi on lähes yhtä edullinen kuin bussi.

Rodoksen vanha kaupunki pitää muuriensa sisällä pääasiassa krääsäpuoteja (joka  paikassa samat tavarat), hieman ehkä ylihinnoiteltuja ravintoloita ja kissoja. Historian huminaakin siellä on yllin kyllin, mutta me ei tällä kertaa perehdytty siihen. Me vaan kiertelimme pieniä mukulakivikatuja ja kahviloita/ ravintoloita.

Piipahdimme Vävypoika -nimisessä kaupassa, jossa saimme maistella ihan kamalia paikallisia juomia: ouzo-kahvilikööriä ja jotakin punaista ja makeaa. Kaupan rouva suositteli meille ihanaa ravintolaa siinä nurkan takana. Oli ensimmäistä päivää auki tänä vuonna.


Romeo -ravintolassa syötiin kreikkalaista salaattia ja tzazikia (ylläriylläri), mousakaa ja gyrosta. Ja tietysti vähän vinoa myös :) Ravintolalasku teki yhteensä 70€. Vähän kalliimpaa kuin täällä Ixiassa. Vaikka siltikin vielä melko edullista Suomen hintoihin verrattuna. 

Suosituksia siis voin hyvillä mielin antaa tästäkin ravintolasta. Plussaa ehdottomasti myös kauniista miljööstä :)

Iltaa istuttiin jälleen Retan luona pikkuisessa kreikkalaiskahvilassa tässä Ixian pääkadulla. Aivan uskomattoman sydämellisiä ihmisiä. Kreikkalaiset papat naurattivat meitä ja Reeta kantoi meille kaikkea pientä naposteltavaa pöytään. On jotenkin niin hurmaavia nuo papat, jotka jättävät rouvat kotiin ja tulevat kahville ja pelaamaan korttia.

Minä ja Reta. 
Huomenna vuokrataan auto, ja lähdetään katsomaan saarta vähän enemmän. Kivaa päästä vähän liikkeelle tämän löllöilypäivän jälkeen.

Lataisin tänne enemmänkin kuvia, mutta yhden kuvan lataaminen kestää n. 10 minuuttia. Ei jaksa eikä malta odotella niiden ruksutusta.. 

Eipä muuta tässä vaiheessa, nyt lähdetään kylille!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ihanista kommenteista!

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä