tiistai 8. huhtikuuta 2014 | 7.30

DYI: lavasohva parvekkeelle

Olen vähän ajasta ja muodista myöhässä. Lavasohvat taitavat jo olla aika out sisustustrendeissä, mutta mitäpä siitä.. Sain vihdoin kasattua meidän parvekkeelle sohvan lavoista, josta haaveilin jo viime syksynä. Syksyllä saamani innostus lavoista aikaansai sen, että sain yhdeltä FB kirpparilta huhuiltua itselleni 4kpl melko huonokuntoisia lavoja ihan ilmaiseksi. Samalta kirpparilta huhuilin myös patjoja, jotka sain haettua suklaalevyn hinnalla pois kuljeksimasta. Ainoa, mihin meni rahaa oli Ikeasta ja Kodin 1:stä santsaamani tyynyt.

Ja siihen se innostus sitten lopahti. Syksy puski päälle, ja into parvekkeen laitosta jämähti. Lavat jäivät kellarin nurkkaan, ja muut tykötarpeet kelarikomeroon odottamaan parempia aikoja.

Perjantain ihanassa kevätsäässä se into sitten jälleen pilkahti. Parvekkeella näytti aivan järkyttävältä talven jälkeen. Kesäisin parveke on meidän jokaisen ajanviettopaikka, mutta talvella se toimii "roska/ pullovarastona ja "tupakkakoppina" miehelle. Ja siltä se myös näyttää ja haisee. Yök.

ENNEN.. (ai mitenniin uteliaita kissoja?)

Vanha sohva on äidiltäni joskus muutamia vuosia sitten peritty rottinkinen sohva, joka on talven aikana homehtunut, kulunut ja repsahtanut. Ihan täydellistä kaatopaikkatavaraa siis.

Projekti aloitettiin vanhan sohvan paloittelulla, roskien raivauksella, ikkunoiden pesulla ja lattian kuurauksella. Lattialle viime vuonna hankitut Ikean Platta puulaatat olisi voinut öljytä, mutta ei ollut öljyä eikä kärsivällisyyttä tällä rouvalla. Onneksi ne olivat vielä ihan hyvässä kunnossa. Pitää kesällä yrittää ottaa siitä projekti.

Niin, ja poistettiin me vihdoin jouluvalot talvivalot ikkunoista (kröhöm!!).

Sitten haettiin kellarista lavat pihalle, ja hiottiin, kevennettiin ja putsattiin ne.Hiomisen ja siistimisen jälkeen roudattiin (mies roudasi, minä katsoin ;)) lavat meille kolmanteen kerrokseen. Pienellä tuunauksella saatiin rottinkiromunn tilalle aika kivan näköinen ja huikeen mukava sohva! Toistaiseksi sohvapatjan päällisen roolia ajaa käyttämättömänä lojunut räsymatto, katsotaan, jos siihen joskus keksitään joku toinen ratkaisu.
...JÄLKEEN!
Siinä kelpasi sitten nauttia ilta-auringosta:


Niin minun, kuin kissojenkin..

Jadella tuossa vasemmalla on aikalailla mainiota kesäfiilistä kuvaava ilme, kun aurinko paistaa ja lämmittää <3

Osaa se Soturikin nauttia :) (Taustalla näkyy parvekkeen toinen nurkka, jolle pitäisi vielä keksiä jotakin...)
Ihan hauska lähes ilmainen sohva - eikös!? (Vaikka onkin jo vissiin hiipumassa pois muodista..)

Nyt vaan sitä aurinkoa ja lämpöä odotellaan..

Rakkaudella,
Elisa

4 kommenttia:

 1. Ihana! Meillä on ihan sama haave, joten katsotaan saadaanko sohva tänä kesänä väkerrettyä (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Odottelen jo innolla teidän versiota, ja muitakin remonttipostauksia ;)

   Poista
 2. Oi, tosi hyvännäköinen tuli :) Sama homma itsellä mielessä kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, en ehkä olekaan ihan ajastani jäljessä! :D

   Poista

Kiitos ihanista kommenteista!

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä