perjantai 18. lokakuuta 2013 | 10.04

Voihan selkä.

Aina kun on puhetta selästä, muistan kohtauksen Kauniista ja Rohkeista vuosien takaa. Ridge kävelee sisään huoneeseen ja sanoo "I'm Back". Ja suomennoksessa ruudulla loisti teksti "olen selkä".

Mutta huonosta tv-saippuasta itse aiheeseen. Selkäni jumahti pahasti tiistaina. Siihen loppui sitten liikkuminen ja laihdutus kun seinään.

Olin tiistaina ystävän kuntosalilla (KYLLÄ, hänellä on oma kuntosali), jossa olin stepperillä 30min ja juoksumatolla 30min. Hiki virtasi ja olo oli loistava. Sitten pääsimme saunomaan ihanaan puusaunaan, ihanat pehmeät löylyt toivat ehkä mahtavimman olon ikinä.

Ja sitten vielä palanpainikkeeksi, mikä eniten luksusta, ystävän kotiin tuli hieroja, jolta varasin niska-selkä-hartiahieronnan. Voiko enää ihanampaa tiistaita olla?

Hieronta oli ihana, kunnes minulle tuli yhtäkkiä tosi huono olo. Teki mieli oksentaa ja näin tähtiä. Varmaan kaikki kuona-aineet sun muut lähti niin vauhdilla kiertämään, että koko kroppa reagoi siihen täysillä. Siihen lopeteltiin hierontaa, ja siihen loppui myös hyvä olo. Nimittäin alaselkä sanoi poks, ja en päässyt enää hierojan tuolista ylös.

Kuva: http://www.sangrea.net/

Siitä mut sitten talutettiin sänkyyn, jossa onneksi paha olo väistyi. Mutta selkä vihloi niin penteleesti, että en päässyt sängystä ylös. Sitten vähän Panacodia ja Sirdaludia nuppiin ja odottelemaan lääkkeiden vaikutusta. (Näitä on lääkäri joskus mulle määrännyt edellisen kerran kun sama vaiva vaivasi).

Kun pääsin ylös vaivalloisesti, minut kyydittiin kotiin, ja mieheni sai sitten lähes kantaa mut kotiin. Otin vielä lisädroppia ja painuin maate. Keskiviikkona olikin sitten oikea itsesäälipäivä, ei oikein pystynyt istumaan eikä sen puoleen seisomaankaan. Tuijottelin telkkaria ja söin.

Onneksi nyt on jo parempi. Vaikka en taida kyllä uskaltaa lähteä loppuviikoksi suunniteltuihin jumppasessioihin, joogankin taidan huomenna jättää välistä. Jospa sitä taas ensi viikolla sitten pääsisi kunnolla vauhtiin..


Onko siellä ruutujen takana selkävaivaisia? Onko sulla jotain taikakonsteja ja jippoja, miten olet omia selkävaivojasi hoitanut?

Ainiin, kuulitteko jo, että Ridge vaihtuu? Mitä mieltä olette:

Kuva: menaiset.fi
Rakkaudella,
Elisa

4 kommenttia:

 1. Hei! Arvasit mikä mysteerityö on ja olet ansainnut palkinnon :) Lähettäisitkö minulle osoitteesi sähköpostiini maija86@windowslive.com. Palkinnon laitan postiin alkuviikosta, mikäli siis saan yhteystietosi siihen mennessä :)

  VastaaPoista
 2. Voi ei, selkäkipu on niin vihoviimeistä! Mulla ei valitettavasti ole mitään kikka kolmosta hihassa. Eipä siihen oikein auta kuin lepo raskaasta työstä kuten nostetusta ja mulla sellaiset hitaat kävelylenkit. Jos jään pahan noidannuolen iskiessä sohvalle, niin mulla jumitus pahenee entisestään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää taitaa olla aika monen ihmisen vaiva. Mullakin on lukuisia kavereita, jotka kärsii samasta asiasta. Vetreyttäminen, venyttely ja syvien lihasten voimistaminen lienevät ne parhaat keinot... Voi kun tästä joskus pääsisi eroon...

   Poista

Kiitos ihanista kommenteista!

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä