torstai 17. lokakuuta 2013 | 8.18

Vähän erilaista voileipäkakkua, nam nam!

Kuka tunnustaa saavansa kasariviboja, kun kuulee sanan voileipäkakku? Tai tulee parinkymmenen vuoden takaiset hautajaiset tai sukulaisen rippijuhlat mieleen? Sellainen majoneesinen lohi- tai kinkkukakku, joka tursuaa rasvaa, ja on koristeltu kivoilla rullatuilla lihanpaloilla?

*Kuva*
Ainakin mun mielestä voileipäkakku on niiiiiin out juhlatarjoiluissa.

Tai oli.

Mietittiin kovasti, että mitä tarjoaisimme miehen tyttären sukulaissynttäreillä, kun ne suolaiset piirakat ja pizzanpalatkin on jo niin nähty. Jotain kivaa salaattia? Ja jotain muffinsseja?

Menin sitten Kinuskikissan sivuille selailemaan jotain kivaa tarjottavaa, ja törmäsin varsin nopeasti tooosi hyvänmakuisen kuuloiseen voileipäkakkuun. Jossa ei ollut tippaakaan majoneesia. Eikä sitä kinkkua eikä lohta. Ei tarvinnut kuin vilauttaa reseptiä miehelle, ja hän komppasi, että juu tämä on hyvä.

Päätimme tarjota Kinuskikissan tex-mex voileipäkakkua.


Reseptiä muokkasimme hieman:


24 annosta ==> teimme 16 annosta
3 pkt (36 palaa) täysjyväpaahtoleipää ==> 1,5 pkt
Broileritäyte:
450 g maustamattomia broilerinfileesuikaleita
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria

Juustokuminaa ja muita mausteita
1 tlk (320 g) salsa mexicana -meksikolaiskastiketta
1 tlk (300 g) juustodippiä ==> Tämän korvasimme raastetulla cheddar -juustolla

Quacamoletäyte:
½ tlk (à 300 g) guacamoledippiä ==> Tähän käytimme omaa moli-moli reseptiämme
1 punainen paprika

Kostutus:
1 ½ dl vettä
½ dl sitruunamehua ==> limen mehua

Kuorrutus:
½ tlk (à 300 g) guacamoledippiä ==> Tähän käytimme omaa moli-moli reseptiämme
150 g ranskankermaa


Koristeeksi:
1 keltainen parika
kirsikkatomaatteja
punasipulia
jääsalaattia
1 ps nachoja
herneenversoja


Teko-ohje löytyy Kinuskikissan sivuilta **täältä**

Tuli aika nätti kakku, vaikka itse sanonkin! Ja hyvääkin se oli - paljon saatiin kehuja vierailta! Ja ei se ihan hirmusen "läskiäkään" ollut, ainoa rasvainen asia tässä on nuo nacholastut ja se ranskankerma. Avokadomössöä ei lasketa, sehän on terveellistä vaan! :D




Maistuis varmaan sullekin?

Rakkaudella,
Elisa

5 kommenttia:

  1. Oi kun näyttää hyvältä. Täytyy tosin tunnustaa, että olen aina ollut suolaisen perään ja perso voileipäkakulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää se olikin, tehdään varmasti uudelleen! :)

      Poista
  2. Mä olen aina rakastanut voileipäkakkua, ja onnekseni äitini sitä joskus aina tekeekin :) Teidän versio näyttää kyllä kans oikein hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko myöntää, olen minäkin voileipäkakuista tykännyt (heh), vaikka ovatkin mielestäni vanhanaikaista tarjottavaa. Mutta oli ihan mahtava löytää vähän erilainen resepti. Samalla sivustolla ollut sushivoileipäkakku oli ehkä vähän liian 'trendikäs' meidän makuun... Ehkä pitäis kokeilla joskus?

      Poista
  3. Minä rrrakastan voileipäkakkua. Ja silloin harvoin kun sitä jaksaa juhliin tehdä, niin se katoaa pöydästä kyllä nopeiten. Vanhanaikaista, mutta on se vaan niin hyvää! :)
    Minä teen voileipäkakun yleensä pyöreään irtopohjavuokaan.
    Maistuis kyllä tuo tex mex -kakkukin! Slurps.

    VastaaPoista

Kiitos ihanista kommenteista!

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä