torstai 31. tammikuuta 2013 | 20.30

No se valokuvauskurssi. Periaatteessa.

Kirjoittelinkin tuossa taannoin, että ilmoittauduin parille työväenopiston valokuvauskurssille. Eilen oli toinen tapaaminen "digikuvauksen peruskurssilla". Olen aikalailla pettynyt tähän alkuun, ja sen takia vähän tällainen tuohtuneempi rustaus aiheesta...

Kurssin esittelyteksti menee näin:


Kurssi on tarkoitettu vasta-alkajille. Käsiteltäviä aiheita ovat digi- ja valokuvauksen perusteet, valokuvaajan laitteisto, maisema-, lähi- ja henkilökuvaus. Lisäksi syvennetään tietoja kuvausharjoituksia ja -tehtäviä tekemällä sekä otettuja kuvia katsomalla ja analysoimalla. Kurssi EI sovellu täysautomatiikkaa käyttäville kompaktikameran omistajille
Kerrotaan mitä laitteita valokuvaaja tarvitsee, opetetaan digikuvauksen- ja valokuvauksen perusteita (ISO-herkkyys, aukko, valotusaika jne.) sekä kerrotaan miten eri kuvauskohteita kuvaten on mahdollista saada parempia valokuvia


Minä olen tällainen vasta-alkaja. Minun osaamiseni järjestelmäkamerassa rajoittuu aika pitkälti automatiikan käyttöön, enhän minä ymmärrä mitään mistään aukoista ja valotuksista. Siksipä innostuin tästä kurssista kovasti - jos vaikka oppisin käyttämään kameraa kunnolla!

Meillähän on tällainen aloittelijalle sopiva basic -kamera, joka nyt riittää tällaisille harrastelijaräpsijöille. (Kuva **täältä**)

Ekalla tunnilla oli niin korkealentoista tavaraa, että ei aukot oikeen auennu tällaselle aloittelijalle. Opettajamme alkoi vaan puhumaan aukoista ja peileistä, ja siitä kuinka nämä on vaan pakko oppia. Ja miten sitä nyt voi oikeesti oppia, jos opettaja ei osaa yhtään asiaa kertoa "maallikon" esimerkeillä. Sanoi vaan, että tämähän on helppoa: "pienempi aukko, isompi syvyystarkkuus" tai jotain. Hohhoijaa. "Ja se peili pitää muistaa aina nostaa" ja IKINÄ ei saa käyttää sitä ja tätä. Hohhoijaa x 2.

En tästä lannistunut, ja optimistisesti lähdin eilen toiselle tunnille. No arvatkaas, mitä siellä käsiteltiin?! No sitä, mitä kannattaa ottaa huomioon kameraa hankittaessa. HALOOOOO!?!? Kaikki kurssilla istuu monttu auki digijärjestelmäkamera kourassa. Myöhästä se nyt on meille kertoa, mitkä nappulat PITÄÄ EHDOTTOMASTI olla kamerassa, jotta se kannattaa ostaa.

Ja sitten puhuttiin lisää niistä aukoista ja syvyyksistä. Niin ja valotuksesta. Jos histagrammissa on arvot ihan toisessa laidassa, jolloin kuva on yli- tai alivalottunut, niin sitten ne pitää siirtää keskelle. Joo, ihan selvä juttu. Mutta kun kysyin, että miten se sit siirretään, niin vastaukseksi tuli, että "tää on niin hankala juttu, että käsitellään sitä sit kurssin edetessä". Hohhoijaa x 3.

**kuva**
Vielä loppuhuipennukseksi: opettaja sanoi sanan "periaatteessa" kuluneen 1,5h aikana 158 kertaa! (ai mulla oli vähän tylsää vai..?). Viimeinen lause hänellä oli eilen:

Ottakaa ensi kerralla omat kamerat mukaan. Periaatteessa.

Mites käytännössä sit?

Olisko teillä vinkkejä jostain hyvistä valokuvauksen alkeiskursseista (jotka on amatööreillekin ihan selkokielisiä juttuja) täällä PK -seudulla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ihanista kommenteista!

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä