maanantai 4. elokuuta 2014 | 14.30

Lämmin lauantaipäivä Porvoossa

Loppuviikosta mietin pääni puhki, mitä tekisimme koko perheen voimin tulevana viikonloppuna. Olisin toivonut pääseväni johonkin mökkeilemään, kun kerrankin oli hienolla kelillä varustettu täysin vapaa viikonloppu edessä. Koska mökkikutsuja ei sitten kuulunut, ja halvin löytämäni vuokramökkikin olisi maksanut reilusti yli 300€, oli mietittävä jotain muuta puuhaa.

Kun telttailuvaihtoehdotkin oli käyty läpi, päädyimme ideaan tehdä retki johonkin lähikaupunkiin. Ja lopulta päädyimme junailemaan kuvankauniiseen Porvooseen.

Jotta retkipäiväämme tulisi ripaus eksotiikkaa, valitsimme menopeliksemme vanhan museojuna Lättähatun. Lättähatut ovat olleet 60 -luvulla rautateiden tähtiä, mutta nykyisin sellaisen kyytiin pääseminen on harvinaista herkkua. Lättähattu on kulkenut tänä kesänä kesälauantaisin Helsingin ja Porvoon väliä. Jos tällainen matka kiinnostaa, niin vielä on parina lauantaina mahdollisuus päästä Lättähatun kyytiin (ks yo linkki)!
Jokaisessa vaunussa oli oma diesel -moottori, joka toi junamatkaan oman taustametelin ja -tuoksun :) Tunnelmallista reissun teko oli silti!

Avattavan ikkunan kahva oli hauska!

Konduktööri oli pukeutunut ja asennoitunut asiaan kuuluvalla tavalla:
"ONKO PORVOOSEEN MENIJÖITÄ" -kuului reippaaseen ääneen.

Liputkin poikkesivat nykyisistä: konnarilla oli kunnon vanhanaikaiset lipun rei'ityslaitteet!
Hintaa junamatkalle Helsingistä Porvooseen kertyi 25€/ hlö, ja 10€ lapselta. Olisimme voineet valita meno-paluulipun, mutta päätimme palata omine aikoinemme bussilla sitten kun siltä tuntui. Meno-paluulippu olisi maksanut 32€/ aikuinen.


Juna pysähtyi matkan varrella viidellä asemalla, ja loppumatkasta se olikin ihan täynnä. Meitä istui kuuden hengen penkkiryhmässä 8 henkeä, joten tiivistä oli. Mutta reissumieli oli kaikilla korkealla, fiilis oli mitä paras hikisistä oltavista huolimatta!

Parituntisen junamatkan jälkeen saavuimme Porvooseen yhden maissa. Tallailimme pitkin kauniita katuja, ja päätimme etsiä itsellemme kivan lounaspaikan.
Lounaspaikaksi valikoitui ravintola Fryysarinranta, joka sijaitsee kauniilla sisäpihalla Porvoonjoen varressa. Tyttö söi päivällä tarjottavan saaristolaislounasbuffetin, joka sisälsi hyvää lohikeittoa ja erilaisia kaloja. Miehen kanssa valitsimme varsin maukkaat, oman maun mukaan kypsennetyt angus -härästä tehdyt hampurilaiset. Nam nam!

Ravintolan terassi on kesäaikaan todella suosittu, meillä kävi tuuri, kun saimme ulkopöydän ilman sen pitempää odottelua. Ruoka oli todella hyvää, ja annokset olivat kauniita. Hintaa annoksilla oli hieman enemmän, mutta jo miljöö itsessään oli sen arvoinen!Loppupäivän vietimmekin käppäillen joenrantaa, välillä pysähtyen jätskille ja välillä juomaan jotakin. Kävimme myös vähän kurkkaamassa Porvoon kirkossa vastavihittyä hääparia, kun satuttiin siinä kirkon kulmilla olemaan..

On se Porvoo vaan kyllä todella kaunis pieni kesäkaupunki! Joskus olisi kivaa piipahtaa siellä vähän pitemmän kaavan kautta ja olla vaikkapa yötä jossain ihanassa romanttisessa pikku hotellissa.

Tykkäsin kovasti - meillä oli tosi ihana päivä!

Ps. kaikki kuvat jälleen kännykkäkuvia, kunnon kuvat ovat edelleen kameran uumenissa..

1 kommentti:

Kiitos ihanista kommenteista!

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä