keskiviikko 6. elokuuta 2014 | 14.12

Miksi kukaan hankkii lapsia?

Varsin monet lukijoistani tietävät pitkäaikaset lapsihaaveemme.. Ja koska mitään uutta raportoitavaa sillä saralla ei vieläkään ole, en jaksa siitä sen enempää vouhottaa.

Aihe ja ajatus tästä nousi kuitenkin pintaan, kun törmäsin hetki sitten Helsingin Sanomissa tällaiseen kolumniin:

Miksi kukaan hankkii lapsia?


Niin se vaan on, että ainakin tämä lukija liikuttui kyyneliin aiheesta, joka päivittäin kummittelee mielessä.. Suosittelen lyhyen tekstin lukemista, vastauksia otsikon kysymykseen löytyy tekstin lopusta. Sieltä löytyy monta syytä siitä, miksi mekin pientä perheen lisää kovasti kaipaamme.

<3 <3 <3

3 kommenttia:

 1. Kuinkakohan kovasti sä sitä lasta oikeasti haluat, jos et edes sun kammottavista mässäilytottumuksista oo sen vuoksi valmis luopumaan...? Kannattanee miettiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öh... Olin tulossa kurkkaamaan, mitä ihanan liikuttavaa keskustelua Elisan teksti on jo kirvoittanut, mutta plääh - tosi tahdikas aloitus jollakin täällä.

   Toive raskaudesta, lapsesta on yksi voimakkaimmista tunteista. Se iskee päälle yhtäkkiä, varomatta, hämmentäen yksilön. Vauvahaave tulee uniin, valtaa mielen työpaikalla, kotona, juhlissa. Milloin meille? Kunpa jo nyt? Odotuksen odottaminen on sekä ihanaa että kamalaa - kukaan ei tiedä, milloin juuri meidän pienemme aloittaa matkansa.

   Elisalle voimia haaveiluun! Ennemmin tai myöhemmin toiveenne täyttyy.

   -M

   Poista
  2. Kiitos molemmille kommenteista, varsinkin M:lle kauniista sanoista.

   Tuntuu kyllä tosi pahalta nuo ensimmäisen anon kaltaiset ilkeäsävyiset kommentit, vaikka eihän tuollaista kai voi ystävällisestikään sanoa. Mutta auttaako samanlainen ilkeily esim alkoholistille, joka haluaa päästä addiktiostaan irti? Kyllä minä omat "kammottavat mässäilytottumukseni" tiedän. Mutta mistä sinä ne tiedät? Muutamista ruokapostauksista täällä blogissa?

   Ja kyllä minä tiedän, että ylipaino on se suurin ja todennäköisin syy lapsettomuuteen. Kyllä minä tiedän. Ja ei ole päivääkään, etten minä sitä ajattelisi. Kyllä minäkin joskus kyseenalaistan asiaa ihan samalla tavalla, kun laihdutusyritykset ja elämäntapamuutosyritykset eivät ole tuottaneet tulosta. On hurjan vaikeaa päästä irti tavoista, joihin on koko ikänsä kasvanut. Jos ei itse ole koskaan joutunut asian kanssa taistelemaan, ei vaan voi tietää miten vaikeaa se on.

   Ja kiitos vaan kehoituksesta: kyllä minä sitä mietin. Ihan taatusti.

   Poista

Kiitos ihanista kommenteista!

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä