tiistai 19. elokuuta 2014 | 14.31

Mahtava viikonloppu Tampereella: Chilifest 2014 ja Särkänniemi

Tampereella järjestettiin jo viidettä kertaa peräkkäin Suomen tulisin festivaali Chilifest Finland. Me lähdimme tänä vuonna kolmen aikuisen ja kahden varhaisteinin kokoisella kokoonpanolla. Majoituimme Sokos Hotel Ilveksessä, ja nautimme kyllä viikonlopusta täysin siemauksin!

Vaikka Sokos Hotel Ilves on vanha hotelli, olemme mieheni kanssa tykästyneet siihen kovasti. Jopa standard -tason huone on todella siisti ja tilava (tällä kertaa varasin meille standard -huoneen lisävuoteella), sängyt ovat hyvät, ja maisemat ja hotellin sijainti mitä parhaat. Lisäksi aamiainen on hyvä ja monipuolinen ja viime vuonna uusittu spa -alue oli tosi hieno! Lapset viihtyivät oikein tosissaan altaalla.
Tämä ei ole muuten maksettu mainos, vaan ihan vapaaehtoisesti hotellia kehun. Hinta-laatusuhde ovat mielestäni varsin passelisti tässä hotellissa kohdillaan.Hotelliin kirjauduttuamme lähdimme tarpomaan kohti Tampereen keskustoria, johon oli jälleen kerran koottu loistava tarjonta erilaisia chiliin ja grillaukseen erikoistuneiden yritysten kojuja.


Mitään sen kummoisempia suunnitelmia meillä ei ollut, maistelimme chilituotteita ja testailimme eri vahvuisia hedelmiä kilpaa. Jopa meidän varhaisteinit innostuivat testaamaan chilimaistiaisia chilijäätelöstä chilisipseihin. Itse maistelin kuvassa näkyvää, todella hyvän makuista, mutta niin pirun kovan jälkipolton antavaa "Scotch Bonnet" -chiliä, joka oli vahvuusasteella 10 (asteikolla 1-10+++). Voin sanoa, että siinä oli Elisa seuraavan varttitunnin aika liekeissä. Sain saaliiksi vähän kyseisen chilin siemeniä, katsotaan, jos saisin ne ensi keväänä purkkiin ja kasvamaan!


Seurasimme myös siipiensyöntikilpailua, jossa viime vuoden voittaja ahmi tällä kertaa muistaakseni 67 siipeä. Ihan teki pahaa katsoa kun väki ahmi siipiä ihan hullun lailla. Ei olisi ollut minusta siihen, ei.

Kuljimme oman aikamme festivaalialueella, kunnes lähdimme Gringos Locos -ravintolaan syömään. Menimme sinne ihan vain yhdestä syystä: Harri halusi saada kyseisen ravintolan t-paidan, jonka saa ainoastaan syömällä killeriannoksen määräajan puitteissa.
Killeriannos oli aika jäätävä, vähän maistoin possun päällä olevaa tulista kastiketta ja syöksin sen jälkeen hyvän tovin liekkejä suustani. Annoksessa oli siis valtava läskipossukylki tulisoosilla, jättiläismäinen uuniperuna ja papumuhennosta vielä. Ei olisi minusta ollut senkään syöjäksi.

Mutta koska mies oli päättänyt, että hän sen t-paitansa saa, hän vetää annoksen vaikka väkisin. Tulisuutta hän ei niinkään valitellut, vaan pääasiassa sitä, että annos oli pahaa. On meitä kaikenlaisia hulluja - syödä nyt pahaa ja kivuliasta ruokaa aivan valtavan annoksen - yhden teepaidan takia.

Noh, aherrus palkittiin, ja mies sai paitansa. Ja kovan vatsakivun. Ja muistutuksen siitä, että ihan kaikkiin typeryyksiin ei kannata lähteä.


Dinnerin jälkeen palasimme hotellille, menimme katsomaan kun varhaisteinit molskuttelivat kylpyläosastolla, juoruilimme ja lopulta vetäydyimme huoneisiimme katselemaan telkkaria ja nukkumaan.

Maisema huoneesta oli illallakin varsin mainio!


Sunnuntaiaamuna aamiaisen jälkeen menin minäkin toviksi lillumaan kylpylän porealtaaseen. Olipas ihanan rentouttava aamu! Ja hotellista uloskirjauduttuamme mietimme mitä tekisimme.

Koska meillä oli tosi kaunis päivä tuloillaan, päätimme, että chilifestit oli tältä erää nähty ja suunnistimme Särkänniemeen. Varhaisteinit saivat rannekkeet ja me aikuiset tyydyimme pariin laitelippuun. On muuten Särkkis vähän kalliimpi kuin kotoisampi Linnanmäki; yksi laiteajelu aikuiselta maksoi 10€, ja esim visiitti Koiramäkeen olisi maksanut 15€?! Onneksi olivat kuitenkin tältä kesältä poistaneet sisäänpääsymaksut kokonaan!


 

Me aikuiset viihdyimme kyllä hyvin ilman laiteajelujakin, höpisimme ja katselimme kun lapset juoksivat laitteista toiseen. Itse piipahdin kastelemassa itseni Tukkijoessa, ja Harri kävi tytön kanssa Tornadossa. On se Särkänniemi ihan kiva paikka, mutta kyllä me olimme kaikki sitä mieltä, että Lintsi on kyllä paaaaaljon parempi!

Ihana kesäinen viikonloppu, katsotaan, jaksammeko taivaltaa Tampereelle myös ensi vuonna..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ihanista kommenteista!

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä