tiistai 1. heinäkuuta 2014 | 20.39

Saarihyppely: Santorinilta kohti uusia seikkailuja

Terkut ihanalta, kauniilta ja niin helteiseltä Amorgokselta! Vielä ennen Amorgos-fiilistelyä, palataan hetkeksi vielä Santorinille..

Eilinen ilta humpsahti lomalaisilla vähän humputtelun puolelle, nautimme omalla terassillamme pari pulloa retsinaa (kreikkalaista hieman pihkan makuista valkoviiniä) ja muutamat oluset. Ihailimme auringonlaskua Danae Villan terassilla ennen keskustaan lähtöä. Eihän se Oian auringonlasku ollut, mutta sama aurinko se laski Firassakin. Ehkäpä loppulomasta pääsemme Oiaan asti sitä ihailemaan.


Illallispaikka päätettiin jo etukäteen: olin lukenut Tiinan hauskasta saarihyppelyblogista Taverna Nikolaksesta, johon mekin sitten päätimme Tiinan suosituksesta mennä. Tavernan piti olla ihan lyhyen matkan päässä, mutta luonnollisesti eksyimme hieman matkalla.. Kiersimme aika pitkään pikku katuja, ennen kuin joku osasi ohjata meidät oikeaan suuntaan.

Löysimme lopulta perille, Taverna Nikolas sijaitsee vilkkaan kadun varrella, joka kuhisi väkeä ilta-aikaan. Meidät istutettiin ravintolan ulkopuolella oleville penkeille odottamaan, odotusaika olisi 5 minuuttia. Ehkäpä kreikkalaisittain odotuksemme oli viisi minuuttia, vaikka todellisuudessa taisimme odotella pöytäämme puolisen tuntia. Mutta onneksi odotus kannatti! Niin, ja talo tarjosi pöytää odottaville valkoviinilasilliset - wautsi!

Tilasimme listalta kalaa, täytettyjä tomaatteja, fetasalaattia, tzatzikia (2 annosta) ja saganaki -juustoa. Ja vähän vielä lisää valkkaria. Jälkiruoaksi mies otti vielä baklavaa, minä nautiskelin vielä viimeiset viinitilkat. Nautimme ruoasta ja tunnelmasta täysillä, ravintolassa oli hauska vipinä ja eläväinen meno. Kaikki oli erinomaista, ja mikä oli erittäin mahtavaa: yhdessäkään annoksessa EI ollut ranskan perunoita!! Täällä Kreikassa olen viime vuosina huomannut, että melkein kaikki annokset tarjoillaan ranskisten ja riisin kera. Suosittelemme mekin siis lämpimästi Taverna Nikolasta lämpimästi! Hintatasokin oli ihan ok, koko yllämainittu menu maksoi viineineen 52€. Ei sieltä edullisimmasta päästä, mutta Santorinin hintatasoon nähden varsin passeli.

Ainiin, kerroin Nikolakselle, että olin lukenut Tiinan blogista hänen "haastattelunsa", ja loppuillan hän nauroi, että haluanko minäkin haastatella häntä!!

Vatsat pinkeinä ja päät pehmeinä kaikesta viinistä "rullasimme" takaisin hotellille ja simahdimme kuin saunalyhdyt. Onneksi sen verran kuitenkin skarppasimme, että saimme aamuherätyksen ohjelmoitua.

Lautta Amorgokselle lähtisi uudesta satamasta kl 9.00, joten kahdeksan jälkeen piti olla jo liikkeellä. Onneksi Danae Villan isäntä lupaitui ajamaan meidät satamaan (sisältyi myös huoneen hintaan). Kyselimme olisiko mahdollista saada aamiaista, ja niin kl 7.30 Evi, Danaen emäntä koputti oveen ihanan aamiaistarjottimen kera. Mikä onkaan ihanampaa, kuin omalle terassille tarjoiltu aamiainen, joka oli molempina aamuina erilainen! Tällä kertaa tarjottimella oli paahtoleivän ja kananmunan lisäksi hedelmiä ja kotitekoista paksua jogurttia - NAM!!


Rouvalla on vielä vähän "nakit silmillä"... 
Aamiaisen nautittuamme laitoimme rinkat selkään ja jätimme tämän huikean majatalon taaksemme. Ehdottomasti suosittelemme sitä ihan kaikille, ja itsekin menen sinne uudestaan, jos vielä tulevaisuudessa Santorinille eksyn. Läksiäislahjana Eve toi meille vielä valokuva-albumin - olimme ihan hoomoilasina tästä ihanasta eleestä. Arvosanaksi ehdoton 10+++!


Satamasta hyppäsimme pika-alukseen, joka veisi meidät tunnissa Amorgokselle. Nähtyämme kuinka siisti ja ihan uuden näköinen katamaraani oli, emme enää ihmetelleet 49€ lauttalippuhintaa. Loput reitit tehdäänkin sitten hitaammilla veneillä, ettei budjetti levähdä ihan käsiin.


Saavuimme Amorgokselle vähän kymmenen jälkeen aamulla. Koska emme olleet tehneet mitään majoitusvarauksia etukäteen, vähän jännitin, että millaisen katon saammekaan päämme päälle. Onneksi vastassa oli iso rivi majoituksen tarjoajia, valinnanvaraa oli reilusti. Valitsimme lennosta nuorehkon kreikkalaisnaisen tarjoaman majoituksen Pension Galinista, joka olisi vain 2 minuutin kävelymatkan päässä satamasta. Ja mikä ihana näky meitä odottikaan: vitivalkoinen, vehreän puutarhan ympäröimä kaunis talo tummansinisine ovineen ja ikkunankarmeineen.



Popi, tuo nainen esitteli meille kolme huonetta, joista valitsimme meille mieluisimman. Siisti parivuoteellinen pieni huone, jossa meille kaikki tarvittava: oma kylppäri, jääkaappi, sänky ja ilmastointi. Ihan täydellinen pieni koti seuraavaksi muutamaksi päiväksi! Hintaa huoneelle tuli 30€/ yö, joten löimme kättä päälle ja "muutimme" sisään".


Aamupäivällä tallailimme Katapolassa, ja päätimme lähteä satamasta lähtevällä pikku veneellä uimarannalle. Vene maksoi 3,50€/ henki (meno-paluu), ja pysähtyi ensin pienellä kalliorannalla (Plakes Beach), mutta emme halunneet jäädä siihen - rannalla ei ollut yhtä ainoaa varjoisaa kohtaa ja aurinko helotti todella kuumana. Seuraava stoppi oli hiekkaranta Maltezi Beach, johon päätimme jäädä hetkeksi aurinkoa palvomaan. Ihana pieni ja sympaattinen ranta! Rannalla on pieni kioski, josta saa ostaa virvokkeita ja jotain pientä snacksia sekä rantatuoleja ja varjoja (5€/ varjo+2 aurinkopetiä). Vessat sieltä puuttuivat, mikä olisi ollut kiva lisä...

Maisema Maltezi -hiekkarannalta

Kipsa

Maltezi -ranta

Hymy ei ole lähtenyt huulilta koko päivänä...
Meillä on kyllä ollut aivan täydellinen lomapäivä! Vähän jo luomet lurpsaa, eilinen hummaaminen taitaa vähän painaa silmissä. Nyt mennään johonkin syömään ja sitten ottamaan unta palloon. Huomenna todennäköisesti vuokrataan skootterit ja lähdetään katselemaan saarta vähän enemmän!

Terkkuja ihanasta lämmöstä!

Ps. kaikki kuvat ovat kännykuvia, laitetaan sitten kotona vielä erillistä kuvakollaasia, kun kuvien siirto tapahtuu vähän nopeammin...




2 kommenttia:

  1. Hei! Me ollaan täällä Porto Katapolassa, mikä lienee lähellä sitä teidän hotellia! Oltiin tänään Agios Pavlosissa, Maltezilla oltiin ekana päivänä.

    VastaaPoista

Kiitos ihanista kommenteista!

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä