tiistai 24. kesäkuuta 2014 | 14.56

Kohta se alkaa, meidän oma (seikkailu)loma!

Enää kolme työpäivää ja viisi aamuherätystä ennen meidän reissuamme, saarihyppelylomaa Kreikan saaristossa Kyklaadeilla. Tarkoittaa, että täällä ollaan jo kuin tulisilla hiilillä.. Ajatukset sinkoilevat matkabudjetin miettimisestä tulevaan matkareittiin ja fiilistelystä pakkausstressiin. Mille saarille reissumme tuleekaan meitä viemään? Mitä ihmettä me osataan pakata mukaamme?


Kahden viikon reppureissulla pitäisi osata pakata mahdollisimman kevyesti. Ja sitähän minä vaan en osaa, aina on laukku tupaten täynnä... Jospa tänä vuonna yllättäisin itseni, ja pakkaisinkin sopivasti tavaraa mukaan. Ja hieman pesuainetta, jotta voi loman puolivälissä pestä nyrkkipyykkiä. Tai sitten vaan viedä vaatteet pesulaan. Pärjäisikö sitä vain parilla rantamekolla ja parilla topilla + shortseilla? Lämpötilojen mukaan ainakaan ei pitäisi tulla kylmä...Kun edessä on "seikkailuloma", eikä perinteinen rantaloma, on loman suunnittelu ja fiilistely ihan erilaista. Ei voi keskittyä yhteen lomakohteeseen ja siihen, mitä siellä voi tehdä. Pitää vain yrittää olla suunnittelematta liikaa ja odottaa, että päästään perille. Odottaa siihen, että päästään lipputoimistoon ensi maanantaina katsomaan, mille lautalle ja mille saarelle lähtee sopiva kyyti tiistaina. Olen löytänyt varmaan kymmenen saarta, joilla haluaisin ehdottomasti käydä. Mutta koska aika on rajallinen, ja saarilla olisi kiva viettää aikaakin, kymmenen eri paikkaa ei vain ole realistinen luku. Ja koska ajatuksena on vähän ajelehtia sinne minne huvittaa, niin etukäteen suunnittelu on turhaa. Ainoat faktatietomme tällä hetkellä on, että Santorinilla pitää olla takaisin viimeistään sunnuntaina 13.7., jotta ehdimme lennollemme takaisin kotiin.

Santorinilta meillä on varattuna majoitus loman alusta sunnuntaista tiistaihin, ja loman lopusta torstaista maanantaihin. Joten näillä näkymin vietämme siis tuolla yhdellä Kreikan kauneimmista saarista ainakin muutaman päivän. Mutta kuten jo sanoin, jos ei ehditä loppulomasta Santorinille suunniteltuna ajankohtana, niin ei sekään ole niin vakavaa. Menetämme vähän rahaa majoituksen perumiskuluina, mutta muuten siis kaikki on avoinna. Ihan kaikki.

Mikä ihana, kutkuttava vapauden tunne!!

Koska olemme tunnetusti vähän huonoja pysymään budjetissa, on reissun lomakassan suunnittelu ollut ensiarvoisen tärkeää. Tai siis tärkeintä on, että meillä on varaa saada katto päämme päälle joka yö ja päästä loman lopussa takaisin Santorinille.

Koska Kreikassa (ainakin pienemmillä saarilla) muovirahaa ei välttämättä hyväksytä maksuvälineenä, ja pankkiautomaatitkin toimivat vaihtelevasti, olen jo nostanut reissukassaan hieman käteistä. Ja reissukassa on jaettu kuoriin, joissa on nyt suojattuna majoitusrahat, lauttalippurahat ja mopovuokrarahaa. Sitten vaan kuoret mukavasti jaotellen eri paikkoihin, jottei käy vanhanaikaisesti. Tietysti hölmöä kannella käteistä mukanaan, mutta on kuitenkin varauduttava siihen, että joltain saarelta ei välttämättä saa haluttuna aikana rahaa, ja muovirahaa ei hyväksytä. Ja tällä tyylillä ainakin reissun tärkeimmät menot on budjetoitu ja tallessa.

Fiilistelyä ja kärsimätöntä odotusta vauhdittaa vielä hetki sitten sähköpostiini saapunut viesti booking.com:sta:Nyt on jo lupa innostua??? Onhan? Jee!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ihanista kommenteista!

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä