torstai 19. kesäkuuta 2014 | 14.02

Isossa Vasikkasaaressa jo keskikesän tunnelmaa

Vietin eilen rennon iltapäivän Isossa Vasikkasaaressa Espoon saaristossa. Saari on ihana ulkoilupaikka, johon pääsee helposti Espoon kaupungin saaristoveneillä mm. Kivenlahdesta, Soukasta, Otaniemestä, Haukilahdesta ja Nokkalasta. Itse valitsimme tällä kertaa nopeimman reitin Haukilahdesta: merimatka Isoon Vasikkasaareen kestää vain muutaman minuutin (menomatkalla pysähdys myös Nokkalassa).Isossa Vasikkasaaressa on pieni matala uimaranta, iso nurmikenttä, hyvät grillikatokset, vesivessat, ja paljon ulkoilumaastoa. Palveluiden osalta siellä palvelee pieni kioski heti saaristovenelaiturin tuntumassa, sekä Gula Villan -ravintola muutaman sadan metrin kävelymatkan päässä. 

Gula Villan on nimensä mukaan keltainen ihana kartanomainen rakennus, jossa on muutamia ravintolasaliksi katettuja huoneita sekä ihana aurinkoterassi. Paikka huokuu lämminhenkisyyttä ja vanhan ajan maalaistunnelmaa. Sitä korostaa myös pieni lammasaitaus talon pihapiirissä. Suloisen hurmaava paikka!Eilen iltapäivällä matkamme suuntautui juurikin Gula Villaniin, jossa söimme kevyen illallisen. Menu sisältää perinteisiä suomalaisia ruokia perinteisestä lohikeitosta tattirisottoon ja lihapulliin. Me valitsimme koko porukalle saariston maalaissalaatin, jossa on kotijuustoa ja lämminsavulohta. Jälkkäriksi otimme pienet jäätelöannokset ja kahvit. Noms noms!


Vasikkasaarta suosittelen kyllä lämpimästi ihan kaikille, niin perheille kuin ihan kaveriporukoillekin! Saaressa ei saa leiriytyä eikä yöpyä, joten paikka on päiväreissuille only. Mutta ihanan päivän siellä voikin viettää, jos vaan säät sallii!Suurin osa Espoon kaupungin saaristoveneistä pysähtyilee useammilla saarilla, jos haluatte viettää erilaisen kesäpäivän saaristossa, venereiteistä ja matkailusaarista löytyy lisätietoa ** täältä **.

Ihanaa ja rauhallista keskikesän juhlaa!


2 kommenttia:

  1. Näyttääpä kivalta, tuolla pitää ehdottomasti käväistä jonain aurinkoisena lomapäivänä :) Letkeää juhannusviikonloppua!

    VastaaPoista

Kiitos ihanista kommenteista!

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä