torstai 8. toukokuuta 2014 | 7.30

Saarihyppelyfiilistelyä ja -suunnittelua

Saarihyppelyreissumme Kreikassa lähestyy, enää noin 53 päivää lähtöön, ja suunnilleen 30 työpäivää tekemättä ennen lomaa! Ei, enhän minä päiviä laske, mitenniin..? 


Alkuperäinen suunnitelmamme suunnitelmani oli, että lennämme Ateenaan, josta jatkaisimme lautalla Kykladeille. Seurasin lentohintoja Ateenaan useamman viikon, kahden hengen meno-paluulentojen hinnat pyörivät silloin noin 500€ kieppeillä. Ja kuin jostain ihmeellisestä sattuman kaupasta, törmäsin satumaisen edullisiin lentoihin Santorinille. Kahden hengen lennot Norjalaisella (sisältäen yhden matkatavaran) kustansivat yhteensä 297€! Tuo löytö oli niin vastustamaton, että pakkohan liput oli ostaa samoin tein. Ja en ole muuten katunut tuota ostosta! Sen ansiosta säästämme kaksi kokonaista lomapäivää, kun ei tarvitse matkustaa n. 8 tuntia laivalla saaristoon, vaan olemme siellä jo valmiiksi! Toinen iloinen juttu tässä on se, että reissun suunnittelu ja saarten opiskelu on ihan huikean hauskaa hommaa! 

"Suunnittelun" ohessa varauksia kivan oloisista majoituksista on
kertynyt useampi. Jossain vaiheessa pitää vissiin tehdä päätöksiäkin..

Olenkin viimeisten päivien kaiken mahdollisen vapaa-ajan viettänyt booking.comissa ja erinäisillä Kreikka-aiheisilla nettisivuilla miettimässä ja haaveilemassa tulevan reissun kohteista. Tarkoitushan oli alun perin mennä sinne minne tuuli kuljettaa ja silloin milloin huvittaa. Mutta hyvähän se on olla joku suuntaa antava alustava suunnitelma kasassa, eikö?

Saavumme Santorinille todella varhain aamulla (= keskellä yötä), ja vaihtoehtoina oli lähteä samoin tein heti aamun valjettua lautalla eteenpäin Santorinia sen enempää ihailematta. Keväinen raskausuutinen muutti suunnitelmia hieman; olisi ehkä vointini puolesta parempi ampaista johonkin hotelliin Santorinilla huilimaan ja jatkaa sitten vasta matkaa eteenpäin. Nyt kun tilanne on taas toinen, pitää miettiä miten halutaan edetä. 
Tällaisessa lomassa on toisaalta aika houkuttelevaa se, että voimme vähän fiiliksen mukaan muuttaa suunnitelmia. Yritän olla innostumatta ja varaamatta ihan mahdottoman montaa majapaikkaa etukäteen. Vaikka mieleni tekisi jo buukata kaikki valmiiksi. Malttamaton kun olen.

Kaksi saarta tällä reissulla on ihan must: Santorini (lentojen vuoksi) ja Amorgos. Muita ei olla päätetty, ja pyritään olla päättämättä, jotta lomaan tulisi vähän sellaista yllätysmomenttia. Katsotaan miten emännän käy.

Tämänhetkinen suunnitelma pitää sisällään seuraavaa:

1-2 yötä Santorinilla
2-3 yötä seuraavalla saarella (Paros? Anti-Paros? Naxos?) 
1-2 yötä jollain pienellä saarella (Koufonissi? Iraklia?)
4-5 yötä Amorgoksella
3,5 yötä Santorinilla (paluulento lähtee kohti Suomea kl 03.00)

Kartta cropattu Google Mapseista. Ympyröitynä tämänhetkiset kohdepotentiaalit, tähdillä merkitty vuoden 2009 saaret.

Neljä (tai viisi) saarta kahdessa viikossa luulisi vielä olevan helppo saavuttaa. Edellisellä reissullani ystäväni kanssa näimme 10 päivässä neljä saarta sekä Ateenan. Nyt kun on muutama päivä enemmän käytettävissä, tuo suunnitelma tuntuu hyvältä.

Aijaijai, kun jo kutkuttelee. Majoitusvaraukset olen päättänyt tehdä etukäteen ensimmäisille ja viimeisille öille Santorinilla. Loput varattaneen sitten kun tiedetään mihin mennään.

Loman viimeiset yöt vietetään näillä näkymin tällaisissa maisemissa.


4 kommenttia:

 1. Voi vitsi, että matkasuunnitelmat kuulostaa ja näyttää hyvälle!
  Meillä on Montenegron reissu reilun kolmen viikon päästä. Ihana päästä taas reissuun :)

  Ja voi itku. Luin vasta nyt teidän isosta menetyksestä :( Olen ollut pois blogimaailmasta jonkin aikaa. Nyt pikku hiljaa yritän palailla takaisin ja päästä kärryille, mitä kenellekin kuuluu. Toivottavasti voit jo paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla sinustakin Punainen, pitkästä aikaa! Ooh, Montenegro kuulostaa eksoottiselta! Reissut on kyllä aina yhtä ihania :)

   Kiitos, kyllä täällä jo voidaan paremmin. Tietysti aina välillä iskee kaipuu, mutta eteenpäin mennään päivä kerrallaan.

   Poista
 2. Hihii, mie olen myös lähdössä Santorinille, tosin kaksi viikkoa teidän paluun jälkeen. :) Löydettiin ystäväni kanssa superedullinen matka eli lennot Norskilla ja 8 yötä hotellissa alle 300 e ja varattiin matka jo huhtikuussa. :) Meillä on tarkoitus viettää rento loma ja pysytellä samalla saarella, Vinkkejä otetaan vastaan sitten teidän matkan jälkeen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Waude! Tosi mahtavan diilin löysitte tekin! :) Lupaan postailla kivoja vinkkejä lomalla ja loman jälkeen. Ihanaa päästä lomalle!

   Poista

Kiitos ihanista kommenteista!

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä