lauantai 24. toukokuuta 2014 | 13.37

Pienille prinsessoille!

Muistatteko, kun tein viime vuonna valkoisen mekon pienen prinsessan 1 -vuotissynttäreille? Jos et muista, niin käy kurkkaamassa ** täältä **. Pari viikkoa sitten meille kävi kutsu juhlimaan samaisen tytön kaksivuotispäivää. Eipä mennyt hetkeäkään päättäessä, että tyttö saa myös tänä vuonna käsintehdyn lahjan. Samaa lankaa, jota käytin mekkoon (ja tilkkutäkkiin) oli vielä runsaasti jäljellä, joten ainoa, mitä piti miettiä oli se, mitä tytölle tekisin.

Käytin tunteja selatessani Ravelrya ja Googlea ja Etsyä etsiessäni jotain kivaa 2 -vuotiaalle tytölle. Kunnes kyllästyksissäni katsoin käsityökirjojeni valikoimaa, ja sieltä silmiini osuikin kirja "Virkkaa pikkuväelle". Niin se ratkaisu olikin sitten lähempänä kuin uskoin - omassa kirjahyllyssä. Valitsin kirjasta mallin "siivekäs villatakki".Pieni boleromainen pitsijakku on kyllä mielestäni kaikkea muuta kuin mitä mallin nimi antaa ymmärtää (siivekäs?).. Lisäksi se oli niin helppo ja nopea tehdä, että hainpa langat saman tien toiseen, vähän isompaan takkiin. Sen saa lahjaksi vähän isompi prinsessa, jonka 4 -vuotissyntymäpäiviä juhlitaan ensi viikolla.Vaaleanpunainen jakku on vielä viimeistelyjä vaille valmis, tänään pitää käydä hakemassa siihen napit.


Vaaleanpunaisesta puuttuu vielä n. 3cm helmaa, hihansuut ja napit

Valkoinen jakku on tehty Novita Miami langasta nr 3 koukulla, lankaa siihen meni 2,5 kerää (n. 135g). Vaaleanpunaisessa jakussa, joka on muutaman numeron suurempi, on käytössä Tekstiiliteollisuuden "Teetee gaala" -lankaa. Langassa on pienen pieniä paljetteja, jotka kimaltelevat kauniisti. Lanka on hieman ohuempaa kuin Miami, joten luulisin lankamenekin olevan tässä vähän isommassa koossa n. 150-170g (n. 3-4 kerää).Uskon (toivon), että 4 -vuotias pikkuprinsessa, joka rakastaa vaaleanpunaista, ilahtuu tästä lahjasta.

Pikkuisille tytöntylleröille on kyllä vaan niin ihania juttuja. Mitä keksisin pienelle prinssille, jonka pitäisi tulla maailmaan elokuussa?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ihanista kommenteista!

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä