torstai 7. marraskuuta 2013 | 8.33

Kekri-ilta 2.11.

”Sieluinpäivän iltana eli kekri-iltana naapurit kutsuivat toisiaan vieraiksi, lihaa syötiin ja viinaa juotiin ja yönvalvojaisia piettiin. Painittiin ja veisata völlötettiin.” (Wikipedia)

Perinteiset naamiaiset saavat jatkoa, kauhukekkerit ja isäntäväen synttäripileet pidetään Elisalla ja Harrilla!

Teemana otsikon mukaisesti Halloween, pelottavin asu palkitaan!

Tervetuloa!

Kutsu on avec. BYOB.

Ps. Tarjolla ei todennäköisesti ole lihaa. Veisata völlöttäminen mieluiten vasta baarissa. Painiminen perinteiseen tapaan vasta nakkikioskilla.


Pps. Taloudessa 2 kissaa.

*****

Tässä tunnelmia tuolta illalta. Huikeen kivaa oli! (sori, oli pakko leikkiä Picmonkeyn tehosteilla)

Kurpitsan oksennus. 
Tarjolla oli maissilastuja ja quacamolea, tällä kertaa ei sitä maailman parasta, vaan resepti poimittiin Texmex alusta alkaen -kirjasta. Note to self: Harrin oma resepti on edelleen maailman paras. Mun mielestä. Kirjassa on vielä muutama quacamoleversio testattavana, mutta ainakaan tämä kokeilu ei ollut parempi kun oma.
Hilseilevät solisluut.
Tämä on helppoa ja hyvää (ja epäterveellistä): Leikkaa voitaikina tikuiksi, ripottele päälle haluamaasi juustoraastetta, me käytettiin punaista Emmentalia. Halutessasi voit ripotella päälle jotain maustetta, esim chiliä. Ja sitten uuniin voitaikinan paisto-ohjeen mukaan.
Nakkisormet.
Tämä ei varmaan reseptiä kaipaa. Tarvitset nakkeja, mantelilastuja, veitsen, ketsuppia ja koristeita. Me käytettiin ihan vaan salaatinlehtiä.
Illan huipentuma oli ehdottomasti mun synttärikakku! Huikeen ihana ja kaunis kakku, joka saattoi ehkä puistattaa joitakin vieraita. Varsinkin kun kyseessä oli kissatalous:

Jaden ja Soturin lahja juhlijoille:


Kissanvessakakku.
Resepti *täältä* hieman sovellettuna: käytimme 4prk sitä lehmävanukasta, sitä laikukasta. Ja kekseinä oli Mariannekeksit. Tuli hyvää ja hyvin epämääräisen näköistä! HAHA! "Kakkulapio" ostettiin eläinkaupasta, en viitsinyt käytettyä lapioa ottaa käyttöön. Ja tuo kissanhiekka-astia on muovinen pesuvati Anttilasta. 
Eiks ookkin hieno?! NAM!

Eteiseen tuunattiin meille photobooth, jossa harmillisen harva kävi kuvauttamassa itsensä. Rekvisiittana tällä erää ainoastaan musta kangas ja vanha antiikkituoli, joka sopi mielestäni oikein hienosti teemaan:



Photobppth -kuvia en viitsi täällä julkaista, kun en ole kysynyt vieraiden lupaa. Mutta mukana oli ainakin seuraavanlaisia hahmoja:
Chucky-nukke
Scarecrow
Teurastajakokki
Vetoketjunaama
Zombie
Ranskatar
Lääkäri ja hoitsu
jne..

Ja tässä vielä emännän meikki lähikuvissa:



Muut somisteet jäi kovassa hälinässä kuvamatta. Mutta mukana oli seittiä, lamppuja, hautakynttilöitä ja kurpitsoja. Booliin tehtiin kumihanskajääpaloja ja kaikki tarjoilut syötiin Ikean hauskoista teemakertiksistä.

Hauskaa oli, joskin emäntä vähän väsähti loppuillasta. Mutta niitä sattuu paremmissakin piireissä.

Sellaiset oli meidän kekri-juhlat.

Rakkaudella,
Elisa

6 kommenttia:

  1. Näyttää hienolta! :) Tuo kurpitsan yrjö on ihan huippu... :D Samoin kyllä kakkakakku.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Harmi, etten voi ottaa ideasta kunniaa - molemmat on kylmänviileästi kopioitu googlen kuvahaun löydöksistä.

      Poista
  2. Toi veskikakku on niin loistava! Ällöttävän aidon oloinen, mutta varmasti maistuva. Täytyy painaa mieleen, niin vois itsekkin joskus toteuttaa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veskikakku oli just sellanen, että moni ei vaan pystyny sitä maistamaan sen ulkonäön takia. Mutta hyvää se oli siitäkin huolimatta :)

      Poista
  3. Mirvan kanssa samoilla linjoilla.. Hienosti toteutettu kurpitsan yrjö ja kissanvessakakku :)

    VastaaPoista

Kiitos ihanista kommenteista!

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä