torstai 14. marraskuuta 2013 | 15.23

Eroon kroonisesta rahapulasta - järeämmät aseet.

Nostan kädet ylös, antaudun ja myönnän, että ei mennyt niinkuin S#%€#§@ssä.

Olen yhtä hyvä säästämään rahaa kuin laihduttamaan = äärettömän huono. Ajatus on hyvä, mutta johonkin se aina kaatuu. (Sivulauseena: laihis junnaa paikoillaan, ei miinusta, mutta ei onneksi plussaakaan! :))

Lokakuussa pohdin ainaista, kroonista rahapulaamme sekä nettishoppailutaipumustani. Ja päätin, että marraskuussa suunnanmuutos tehdään niin ruokakauppashoppailuiden sekä nettishoppailuheräteostosten kanssa.

No eipä ole mennyt marraskuu ihan putkeen, vaikka kivenkovaa vannoin, että turhia en shoppaile:

*Miehen tyttären synttärilahjaan meni 50€ sijasta 100€
*Ostin talvikengät "alesta", maksoi vaan 140€ (ovh 180€, säästin hei 40€!?)
*Tilasin joulukorttiaskartelutarvikkeita 35€:lla
*Ostin 44€ konserttilipun kun on kiva päästä keikalle

Mä olen niiiiin heikko. Kaikki yllämainitut olisi voinut välttää. Ja rahat käyttää järkevämmin.

Piti ottaa järeämmät aseet käyttöön:


Saattaa kuulostaa surkuhupaisalta, mutta tämä taitaa olla minulle ainoa tapa päästä kuivalle maalle.

Viimeisen kahden päivän aikana olen:

* Tehnyt Oma Luottokielto -merkinnän itselleni. Sen myötä en enää saa helppoja kulutusluottoja lisää. Oma luottokielto tarkoittaa sitä, että olen vapaaehtoisesti kieltänyt lainanannon itselleni ilman, että luottotiedot ovat vaarassa. Lainaa on mahdollisuus edelleen saada näyttämällä todistusta, jonka pitäisi paukahtaa postiluukusta ensi viikon alussa. Mutta homma vaikeutuu kuitenkin minulle sopivalla tavalla, bye bye heräteostokset!! Oman luottokiellon voi purkaa milloin vain.

* Kuten kuvasta näkyy, luottokortti meni palasiksi. Vielä olisi kaksi korttia katkottavana, mutta niitä en ole katkonut. Pitää jättää kortit kotiin, niin eivät ole houkuttimina lompakossa. :)

* Otin yhteyttä Klarnaan, joka on yksi kaikkein helpoimmista rahattoman shoppailijan maksutavoista nettikaupoissa. Pyysin, että laittavat minulle ostokiellon (vinkin nappasin - mistäs muualtakaan kuin -Kirsi ja himoshoppaajat -ohjelmasta). Nyt en saa enää Klarnallekaan tehtyä ostoksia, ennenkuin laskun saldo on nollilla. Voipi olla, etten kyseistä palvelua enää koskaan avaa itselleni.

* sama toimenpide on käynnissä H&M tilipalvelulle ja Collectorille. Muihin vastaaviin en enää saakaan luotollista tiliä, kun on tuo yllämainittu oma luottokielto.

* * *

Ruokakauppashoppailu ei myöskään ole mennyt suunnitelmien mukaan, mutta parempaan suuntaan. Tätä aihetta pohditaan sitten toisessa postauksessa.

Rakkaudella,
itsestään varsin ylpeä Elisa

Ps. Tätä postausta tehdessäni inspiroin itseäni tekemään näin:


JEEEEE!

10 kommenttia:

 1. Loistavaa- hyvä tyttö! Ihmisliha on heikko, sen tiedän itsekin. Olen sitä mieltä, että sen jälkeen kun tuli pankkikortit/luottokortit homma alkoi jengiltä repeilemään. Miten helppoa se onkaan korttia vinguttaa- eihän se tunnu missään, lompakossakaan! Ja huokaus, tuo nettishoppailu. Nopeeta, vaivatonta, mut ei aina niin edullista........... ;)
  Itsekin olen yrittänyt pitää matalaa profiilia esim. askartelumatskujen suhteen. Kaapit pursuaa käypää tavaraa, mut kun kaupan ovesta menee sisään niin aina löytyy jotain ihanaa sälää..............
  Tsemppiä, sis! Meitä "yrittäjiä" on muitakin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kaikkea ihanaa löytyy ihan joka kerta, ei sille voi mitään... :) Askartelutarvikkeiden suhteen pitäisi varmaan tehdä kaappien tyhjennys (myydä vanhoja pois), niin voisi sitten paremmalla omatunnolla ostaa uusia ihanampia juttuja.. Hmm.. Tsemppiä säästötoimiin sinnekin!

   Poista
 2. Vau, hienoa! Sä ryhdyit radikaaleihin toimiin, mutta joskus ne on todella tarpeen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä toivon, että näillä pääsisi jo eteenpäin tässä tavoitteessa päästä pikkuveloista eroon! Radikaalit liikkeet on joskus pop!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Hihii, vielä ei oo iskeny paniikki, että mitä tulikaan tehtyä.. Toivottavasti ei iskekään ;)

   Poista
 4. Vitsit pitäis itse varmaan ryhtyä samanlaisiin toimiin! Tosin mulla on vain yksi luottokortti enkä ole yllä mainitsemistasi luottopalveluista kuullutkaan (paitsi klarnasta mut oletin sen olevan vain laskulla toimiva palvelu ja maksuaikaa 14pv). Kuitenkin on siinä yhdessäkin luottokortissa, heräteostoksissa ja muissa sellainen vaikutus, että tili on tyhjä vain viikko tilipäivän jälkeen. Miten se onkaan mahdollista :D sitten ollaan kolme viikkoa ja mietitään mitä voi syödä :D milloinhan sitä kasvaa aikuiseksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en kans tajuu, että miten sitä onnistuis elämään ihmisiksi. Varsinkin kun täällä blogimaailmassa pyörii, niin tulee väkisinkin "ihanpakkosaada" -mielitekoja. Ja sit se on menoa. Jospa nämä pakkokeinot vähän hillitsis. Odotan sitä hetkeä, kun mulla on enää 1 luottokortti, ja että sekään ei oo aina tapissa!! :D

   Poista
  2. Sano muuta! Mun suurin heikkous on matkojen ostaminen ja matkat vaatii aina rahaa. Siksi luottokortti on aina tapissa vaikka kuinka lyhentäis :D

   Poista
  3. Oooh, olisipa ihana ostaa joku matka.... *huokailee*

   Poista

Kiitos ihanista kommenteista!

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä