maanantai 27. toukokuuta 2013 | 11.09

Kun kaupunkilaiset muuttavat maalle

Vähän otsikolla ajattelin hämätä teitä, ei me oikeesti olla maalle muuttamassa. Ei ainakaan siis pitkäksi aikaa..

Arvoin pitkään, että mitä haluaisin (-mme) tehdä kesälomalla. Minä ja miehen tytär haluttiin ehdottomasti lähteä johonkin etelään, mutta mieheni vilautteli ajatusta mökkilomasta. Ja kun sitä sitten tarpeeksi pohdin (-mme), mökkiloma vei voiton. Etelässä ollaan käyty jo monesti, mutta yhteistä mökkilomaa ei olla vietetty koskaan. Paitsi satunnaisia viikonloppuja ollaan kyläilty kavereiden ja sukulaisten mökeillä:

Meidän perheellä ei ole koskaan ollut omaa kesämökkiä. Niinpä lapsuudessani mökkeily hoidettiin vuokramökillä Petäjävedellä, jossa on isän kaukaisten sukulaisten pyörittämä mökkikylä ja maatila. Ja niinpä vuokramökkiä etsiessäni otin yhteyttä pikkupikkuserkkuuni, ja onnistuin saamaan meille sen saman mökin, jossa olen lapsuuden kesiäni viettänyt. Aika hauskaa!

Pienenpieni Mansikka -mökki, jossa olen lapsuuden kesiä viettänyt :)
Mökki on aika alkeellinen, sähköt sieltä löytyy, mutta vedet kannetaan järvestä ja kaivosta. Nukkumatilaa siellä on vähän, ja järven rantaa on ihan kivasti. Sinne siis suuntaa meidän pesue kesällä 2 viikoksi. Ajatuksissa on grillailla, uida, saunoa, lukea kirjoja, pelailla, soudella ja irtautua ihan kokonaan cityelämästä. Saas nähdä miten meidän kaupunkilaisten käy. Meneekö 2 viikkoa silmän räpäyksessä, vai ollaanko valmiina lähtemään jo muutaman päivän jälkeen...

Onneksi Petäjävedellä ja siinä lähellä Keuruulla on jonkinverran muutakin tekemistä, niin ei tarvitse ihan kokonaan landeutua:

Petäjäveden kirkko kuuluu Unescon perintökohteisiin, taitaa olla yksi maailman vanhimmista hirrestä tehdyistä puukirkoista. **Kuva**
Päiväristeily Elias Lönnrotilla Keuruulla *kuva*
Höyryveturipuisto, jossa lavatansseja ja sikajuhlia
veturimuseon lisäksi *kuva*
Melontaa järvimaisemissa *kuva
Eniten tässä hommassa jännittää meidän citykissat. Miten ne raukat sopeutuvat villiin luontoon? Toinen on vielä sellainen sisäkissa, että se pelkää ulkona olemista... Saatika, mitä sitten, jos ne karkaavat ja eivät enää löydä takaisin..?

Varokeinoja on mietitty:


 • Feromonisuihketta kissan stressiä lievittämään
 • Köysi/ kaapeli sidottavaksi jollekin välimatkalle ==> johon voi sitten kissojen talutusflexit ujuttaa
 • Kissoille kaulapannat, joihin minun puhelinnumeroni (siru löytyy toiselta, mutta kaulapanta on varmaan tollaisessa mökkiympäristössä käytännöllisempi)
 • Valjaat ja flexit
 • Kyypakkaus
 • Mitä vielä?

Ihanaa, kun tulee kesä!!!


Rakkaudella, 
Elisa

3 kommenttia:

 1. Varmasti tulee rentouttava loma. :) Itsellekin tekisi varmaan hyvää tuollainen kaupunkielämästä irrottautuminen, mutta tällainen hienohelma ei kyllä kestäisi kahta viikkoa ilman suihkua ja vesivessaa. :D Tsemppiä kaupunkilaiskissojen maalaiselämään totuttamiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo saas nähdä kuinka käy! Jos sataa vettä ja hyttyset syö mut elävältä, niin veikkaan, että rentous on kaukana. Mutta optimistisena ajattelen, että viikko (tai kaks) verkkareissa ja ulkona ilman telkkua tekee ainoastaan passelia mulle.

   Poista
 2. Kuulostaa ihanalle lomalle! Me säännöllisin väliajoin karsitaan anopin mökille lomalle, joka sijaitsee oikeastaan keskellä ei mitään. Makeeta saunan jälkeen istua terassilla järven rannalla, kun mistään ei kuulu pihahdustakaan! :)

  VastaaPoista

Kiitos ihanista kommenteista!

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä