keskiviikko 1. lokakuuta 2014 | 11.59

Elokuiset häät Irlannissa

Palataanpa takaisin reilun kuukauden takaiseen reissuumme Irlannin Corkiin, johon päädyimme juhlistamaan vanhan opiskeluaikaisen ystäväni häitä.. Ensimmäisiä fiiliksiä reissultamme kerroinkin jo pari viikkoa sitten ** täällä **.

Ihanan aurinkoisena lauantaiaamuna laittauduimme B&B:ssä hääkuntoon ja suuntasimme hotellille, jossa vietettäisiin illemmalla hääjuhlaa, ja jossa saisimme majoittua seuraavat kaksi yötä. Ja mikä upeus tuo hotelli olikaan, olimme miehen kanssa ihan hoomoilasina juhlavan hotellin aulassa. "Täälläkö saisimme viettää loppulomamme?" -hihkuimme hiljaa ja huomaamattomasti.

Kuvakaappaus hotellin nettisivulta
Emme päässeet kuitenkaan vielä kirjautumaan huoneisiin, koska huoneemme ei ollut vielä valmis. Niinpä jätimme laukkumme hotellin 'conciergelle' lähdimme kävelemään kohti UCC:tä (University College Cork), jonka kappelissa vihkiminen pidettäisiin. Matkan varrella ihailimme ja ihmettelimme ihanaa kaupunkia ja maisemia. Jopa mies sanoi, että "täällä olisi kiva viettää enemmänkin aikaa".

Hauskannäköiset eriväriset talot värittävät Corkin katukuvaa.


UCC:n kappeli oli ulkopuolelta ihan tavallisen näköinen kivikirkko, mutta sisäpuolelta valtavan kaunis. Katolilaisessa Irlannissa kirkot ovat monesti todella tiukkoja esimerkiksi vihkimisestä: suurin osa kirkoista ei kuulemani mukaan edes suostu vihkimään pariskuntaa, jos jompi kumpi pariskunnasta ei kuulu kirkkoon. Tämä UCC:n kappeli oli kuulemma vähän joustavampi, he suostuivat vihkimiseen, vaikka sulhanen ei kirkkoon kuulunutkaan.Vihkiminen alkoi noin 15 minuuttia myöhässä, ja koko kirkkosali (joka oli muuten ihan ääriään myöten täynnä) huokaili ihastuksesta nähdessään kauniin morsiamen, hänen 3 kaasona toiminutta siskoaan sekä pariskunnan suloisesti puetut kaksi lasta. (Pahoittelut kirkkokuvien huonosta laadusta - valotukset olivat vähän sekaisin, ja käytössäni ei just nyt ole mitään järkevää kuvankäsittelyohjelmaa..)


"These are the hands of your best friend, young and strong and full of love for you, that are holding yours on your wedding day, as you promise to love each other today, tomorrow, and forever.
These are the hands that will hold you when fear or grief fills your mind.
These are the hands that even when wrinkled and aged, will still be reaching for yours, still giving you the same unspoken tenderness with just a touch."


Hääpari sytytti seremonian alussa omat kynttilänsä, jotka symboloivat heitä itseään omina persooninaan. Kun heidät oli vihkitty avioliittoon, he sytyttivät yhdessä tuon keskimmäisen kynttilän yhteisen elämän merkiksi. Oih.. <3


Kuva lainattu luvan kanssa morsiamen FB:stä
Kuva lainattu luvan kanssa morsiamen FB:stä
Kuva lainattu luvan kanssa morsiamen FB:stä
Vihkitilaisuus oli mykistävän kaunis. Vieraat huomioitiin rukouksissa ja rakkaus huokui läpi kirkkosalin. Vieläkin kylmät väreet kulkevat selkäpiitä pitkin, kun muistelen esimerkiksi tuota "joining hands" -runoa (jonka lyhensin tuon ylläolevan kuvan kuvatekstiin)..

Vihkitilaisuuden päätyttyä siirryimme takaisin hotellillemme. Hotellin aulaan oli katettu kuohuviinit vieraille, ja harpisti loi tunnelmaa taustalla.


Skumpat juotuamme pääsimme vihdoin kirjautumaan hotelliin, ja saimme kuulla, että meille oli annettu ilmainen huoneluokan korotus! Eli tavallisen huoneen sijasta pääsimme kirjautumaan UPEAAN superior -huoneeseen. Hihkumisemme jatkui, kun näimme huoneen - se oli yksi hienoimmista, missä olemme koskaan olleet! Vähän sellainen vanhanaikaisen upea nahkasohvineen ja leveine sänkyineen, olimme ihan myytyjä.Huoneen tsekkauksen jälkeen palasimme alakertaan, jossa juhlaväki oli kokoontunut hotellin baariin iltapäiväteelle (+drinksuille). Täällä odottelimme ja nautiskelimme vielä hyvän tovin ennen kuin meidät kutsuttiin juhlatilaan illalliselle.Ihana huomionosoitus oli myös hääkyltti, johon oli merkattu kaikki kaupungit, joista vieraita oli tullut paikalle.
Illallishuone ja juhlatila oli todella kauniisti koristeltu, mieleeni tuli välittömästi amerikkalaiset hääohjelmat. Pyöreissä pöydissä oli korkeat ja näyttävät "centerpiecet", ja kattaus oli viimeistelty valkoisin harsokukin. Vieraita hemmoteltiin illan aikana pöytiintarjoillulla 4 ruokalajin illallisella - ei paremmasta kyllä väliä!Ruokailun jälkeen ohjelmassa oli tanssia niin bändin kuin dj:nkin säestämänä. Olin odottanut, että ohjelmassa olisi mukaansatempaavaa irlantilaista tanssia ja musiikkia, joten oli hienoinen pettymys, että musiikki olikin hyvin perinteistä "radiosoitantaa" brittirockista brittipoppiin ja vanhoihin klassikoihin. Hauskaa oli tämänkin musiikin kera, mutta vähän harmitti, ettei sellaista perinteikästä "rallatusta" ollut ollenkaan.

Vähän yli puolen yön jaksoin "kärvistellä" humaltuvan juhlaväen joukossa, ennen kuin kiitimme ja lähdimme huoneeseemme - olin aivan puhki. Alkoholittomana, hormonien väsyttämänä toivon, että kukaan ei pahastunut "aikaisesta" poistumistamme.

Kaikin puolin juhlista jäi todella hyvä mieli, rakkaus ja onni huokui juhlissa koko päivän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ihanista kommenteista!

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä