lauantai 8. joulukuuta 2012 | 17.21

TOP 10 - lempileffoja

Top -10 listalla seuraavana vuorossa: Day 2- 10 favorite movies


Minulla on huisan paljon lempleffoja. Tosi vaikeaa yrittää miettiä, mitkä ovat lemppareita, kun niitä on niiiiin paljon. Tässä siis hyvin karsittu otos osasta mun lempparileffoja, top 10 sekalaisensatunnaisessa järjestyksessä!

1. Sinkkuelämää

**kuva**
Sinkkuelämää, se ensimmäinen leffa on yksi ykkössuosikeistani. Varmaan johtuu siitä, että kasvoin tuon tv -sarjan mukana, ja uusimman jakson katsominen oli aina yksi viikon kohokohdista. Lasken itseni Sinkkuelämää -aikakauden naiseksi! Lempikohtaus tässä leffassa on se hetki, kun Carrie mäiskäsee Big:ä hääkimpullaan. Itku tulee joka kerta.

2. Onnen potkuja

**Kuva**
Onnen potkuja on äärettömän hyväntuulinen elokuva miehestä, joka poikansa kanssa joutuu kodittomaksi. Se on heidän kasvutarinansa rääsyistä rikkauksiin, ja perustuupa vielä tositarinaan. Will Smith ja hänen poikansa Jayden (siis myös oikeassa elämässä) tekevät kyllä huisan hyvää työtä tässä leffassa. Parhaiten jäi mieleen se hetki, kun isä ja poika viettävät yön juna-aseman vessassa ilman paikkaa, mihin mennä.. Kaikin puolin mykistävä leffa.

3. Pirates of the Carribbean - trilogia (tai niitähän taitaa olla jo neljä..)

**Kuva**
Tähän ei muuta sanottavaa, kun ahhhhhh Johnny Depp.... <3

4. The Butterfly Effect (olisko suomeksi Perhosefekti?)

**Kuva**
Yleensä en pidä epärealistisista scifi -tyylisitä leffoista. Tämä on yksi harvoista, joka on ikuisesti jäänyt mieleeni. Homma on siis se, että Aston Kutcherin roolihahmolla on kyky matkustaa ajassa. Ja kun yksi asia hänen elämässään menee pieleen, hän päättää matkustaa ajassa taaksepäin muuttaakseen tekemiään asioita. Kun hän palaa takaisin nykyisyyteen, hän havahtuu, että tuo pieni muutos onkin muuttanut radikaalisti asioita muutenkin. Tästä alkaa kierre, jossa hän palaa korjaamaan asian, ja päätyykin muuttamaan kaiken ylösalaisin. Näin tästä Directors Cut -version, joka oli ihan kamala. Siinä Kutcherin roolihahmo päätyy lopussa omaan kohtuunsa, jossa hän tekee itsemurhan. Oikea leffa päättyykin sitten ihan eri tavalla :)

5. Geishan Muistelmat

**Kuva**
Ahh niin kaunis, mutta raju kuvaus pienen tytön elämästä lapsuudesta aikuisuuteen. Siitä, kuinka hänen vanhempansa myyvät hänet geisha -kouluun, ja hänen elämästään siellä. Kaikin puolin huisan hyvä leffa.

6. Pianisti

**Kuva**
Hurjan hyvä tarina juutalaisesta muusikosta toisen maailmansodan keskellä. Ja siitä, kuinka hän selviää juutalaisvainoista muunmuassa sydämellisen natsijohtajan ansiosta. Tässä elokuvassa kuvastuu hyvin se, miten yhtäkkiä rakkaasta ihmisestä tulikin vihollinen, vain sen takia, että hän oli "vääräuskoinen". Yksi parhaista leffoista, joita olen tästä natsi/juutalaisaiheesta nähnyt.

7. Kummisedät

**Kuva**
Nykyinen mieheni on kova Kummisetä -fani. Hän sai minut katsomaan trilogian ensimmäisen kerran. Ehkä parhaat mafialeffat ikinä! Hevosen pää sängyssä jäi mieleen..

8. Kuudes Aisti

**Kuva**
Ensimmäinen elokuva, jonka muistan, jonka loppukohtaus oikeasti järkytti. Tämä leffa oli nerokas! 

9. Vihreä Maili

**Kuva**
Tämä on toinen vähän "scifimpi" leffa, josta olen todella pitänyt. Vaikuttava, todentuntuinen ja todella mieleenpainuva tarina. Upeita roolihahmoja ja mun mielestä yksi Tom Hanksin parhaista rooleista (Forrest Gumpin lisäksi). WAU.

10. Mystic River

**Kuva**
Kolme poikaa leikkivät kadulla, ja yksi pojista kaapataan auton kyytiin. Näiden kolmen pojan elämät lähtevät siitä hetkestä alkaen eri suuntiin. He kohtaavat aikuisuudessa järkyttävän rikoksen ansiosta, ja nähdään, miten edelleen tuo lapsuuden tapahtuma on vaikuttanut kaikkeen. Yksi leffoista, jonka olen katsonut useaan otteeseen. Suosittelen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ihanista kommenteista!

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä