sunnuntai 2. joulukuuta 2012 | 15.04

No se avokadopasta.

Pitihän meidänkin kokeilla. Sitä avokadopastaa. Jota kaikki hehkuttavat. Tehtiin sitä perjantaina, jolloin ainakin tätä eteläistä Suomea koetteli vuoden ensimmäinen lumimyrsky:


Mutta siihen avokadopastaan. Alunperin resepti on julkaistu "Safkaa" -kirjasta, ja se on levinnyt netissä blogeissa ja naamakirjassa ihan kulovalkean lailla. Ja jos joku kuvaa tätä ruokaa niin, että "se toi melkein kyyneleet silmiin, kun oli niin hyvää", niin pakkohan sitä oli kokeilla. Reseptin kaivoin Hesarin verkkolehdestä **täältä**.

Avokadopastaan tarvitaan:

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si
1/2 chi­liä (pois­ta sie­me­net)
1 li­met­ti
2 kyp­sää avo­ka­doa
suo­laa
mus­ta­pip­pu­ria
1/2 dl olii­vi­öl­jyä
kou­ral­li­nen ba­si­li­kaa
kou­ral­li­nen leh­ti­per­sil­jaa
30 g (1 dl) raas­tet­tua pe­co­ri­noa
30 g (1 dl) raas­tet­tua par­me­saa­nia
400–500 g spa­get­tia (minä käytin tähän spagetin sijaan tuorepastaa, passasi mainiosti)
Voit teh­dä kas­tik­keen suo­raan tar­joi­lu­kul­hoon, jos­sa kan­nat pas­tan pöy­tään. Pil­ko valko­si­pu­li ja chi­li, lai­ta ne kul­hoon. Pu­ris­ta li­me­tin me­hu mu­kaan. Hal­kai­se avo­ka­dot ja pois­ta niis­tä ki­vet. Kuu­tioi avo­ka­do kuo­res­saan ja kai­ver­ra si­sus ruo­ka­lu­si­kan avulla kul­hoon. Hie­non­na yr­tit ja raas­ta juus­tot. Li­sää suo­la, pip­pu­ri, olii­viöl­jy, hie­non­ne­tut yr­tit, se­kä pe­co­ri­no- ja par­me­saa­ni­raas­te. 

Pis­tä hom­ma se­kai­sin lu­si­kan avul­la, mais­ta. Kas­tik­kees­sa tu­lee ol­la tar­peek­si suo­laa, muu­ten lop­pu­tu­los on mau­ton. 

Kei­tä spa­get­ti al den­te -kyp­syy­teen hy­vin suo­la­tus­sa ve­des­sä, ota tal­teen va­jaa de­si kei­tin­vet­tä. Va­lu­ta pas­ta lä­vi­kös­sä. 

Lo­rau­ta osa kei­tin­ve­des­tä kas­tik­keen se­kaan, ja pyö­rit­te­le spa­get­ti kas­tik­keen kimp­puun. 

Raas­ta pääl­le par­me­saa­nia ja rou­hi myl­lys­tä mus­ta­pip­pu­ria. Tar­joa he­ti.

Noh, mitä mieltä olimme? Ei se kyynel tullut silmäkulmaan, ei se niin hyvää ollut. Mutta hyvää kuitenkin. Vähän oli epäselvää, että kuinka monelle tuo resepti on tarkoitettu, sitä tietoa en löytänyt mistään. Koska en ollut tästä ihan varma, laitoin vielä yhden avokadon sekaan, mikä oli ehkä tarpeeton. Lisäksi suihkin sinne yhden limen lisäksi vielä puolikkaan limen, mikä oli liikaa. Mausta tuli ehkä vähän liian kirpeä. Mutta sanottakoon teille, jotka teette avokadopastaa, niin tämä ohje on varsin riittävä neljälle. Me söimme kolmistaan tämän satsin, ja olimme kyllä kaikki ihan ähkyjä.

10 -vuotias tyttö kommentoi, että tämä olisi hyvää kesäruokaa. Ajattelin, että tämä voisi olla kiva lisuke esim lohen tai kanan kanssa. Jotain proteiinia se minun mielestäni vaati.

Oletteko te jo maistaneet tätä?

1 kommentti:

  1. Joo, testailtiin jokunen aika sitten, ja myös mulle tuli fiilis, että esim sitruunainen kananrinta tuohon viereen niin avot :) Meitä oli tuolloin neljä nälkäistä syöjää ja lähes nuoltiin kattila, eli varmaankin just neljälle normaalisyöjälle ihan hyvän kokoinen annos.

    VastaaPoista

Kiitos ihanista kommenteista!

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä