Avokadopastaan tarvitaan:
1 valkosipulinkynsi1/2 chiliä (poista siemenet)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
1/2 dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g (1 dl) raastettua pecorinoa
30 g (1 dl) raastettua parmesaania
400–500 g spagettia (minä käytin tähän spagetin sijaan tuorepastaa, passasi mainiosti)
Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään. Pilko valkosipuli ja chili, laita ne kulhoon. Purista limetin mehu mukaan. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.
Pistä homma sekaisin lusikan avulla, maista. Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton.
Keitä spagetti al dente -kypsyyteen hyvin suolatussa vedessä, ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä.
Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spagetti kastikkeen kimppuun.
Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti.
10 -vuotias tyttö kommentoi, että tämä olisi hyvää kesäruokaa. Ajattelin, että tämä voisi olla kiva lisuke esim lohen tai kanan kanssa. Jotain proteiinia se minun mielestäni vaati.
Joo, testailtiin jokunen aika sitten, ja myös mulle tuli fiilis, että esim sitruunainen kananrinta tuohon viereen niin avot :) Meitä oli tuolloin neljä nälkäistä syöjää ja lähes nuoltiin kattila, eli varmaankin just neljälle normaalisyöjälle ihan hyvän kokoinen annos.
VastaaPoista