maanantai 19. marraskuuta 2012 | 21.49

Korat

Joku kysäisi hääblogin puolella, ovatko kissani venäjän sinisiä. Tämä kirvoitti minut tänne kertomaan vähän näistä karvakamuista.

Molemmat kissat ovat rodultaan Korateja. Ihan sattumalta joskus tämä rotu tuli elämääni; ystäväni tämän rodun löysi. Ihastuin tähän siroon ja sosiaaliseen kissaan niin paljon, että kun hänen kissansa sai pennun, minä sen sitten otin itselleni.

Tässä *Koratrengas Ry:n* sivulta lainattu kuvaus tästä kissarodusta:

Korat on hopeansininen, keskikokoinen kissa, jolla on pehmeät linjat ja sydämenmuotoiset kasvot ja pää. Vartalo on keskiraskas, lihaksikas ja jäntevä. Koratilla on huomiota herättävän suuret silmät, joissa on epätavallista syvyyttä ja intensiteettiä. Kasvojen luusto muodostaa silmien yläpuolelle kaaret. Voimakkaat leukaluut ja leuka täydentävät kasvojen sydämenmuotoa. Otsa on leveä ja litteä ja siinä on varsinkin aikuisilla kissoilla sydämenmuotoa korostava syvennys. Rintakehä on voimakas ja antaa erityisesti uroksille voimakkaan vaikutelman. Naaraat ovat usein uroksia pienempiä, mutta niissä on sama vaikutelma voimakkuudesta kuin uroksilla.
Soturi "metsästää"

Koratin turkki on lyhyt, siinä ei ole aluskarvaa ja se on aina väriltään hopeansininen. Jokaisen karvan pää on hopeanvärinen, ns. tipping. Karva on pehmeä ja liukas kuin silkki. Se mukailee vartaloa niin, että hopeanhohde korostaa vartalon linjoja ja liikettä. Vanhoissa kirjoituksissa turkkia kuvataan sanoilla "juuret kuin pilvet ja kärjet kuin hopeaa".

Silmät erottavat koratin muista kissoista. Ne ovat täysin avoimet, suuret ja loistavat, jopa ylisuuret kasvoihin nähden. Niissä on erityinen syvyys - kuin silmät loistaisivat sisältäpäin. Loistavan vihreä on toivotuin väri, mutta meripihkan väri sallitaan. Koratin silmien väristä on kirjoitettu "kuin kastepisarat lootuksen lehdellä tai nuorella riisillä". Tämä on täydellinen kuvaus loistavasta syvyydestä joka vaaditaan.
Jade ja sen silmät

Kotioloissa korat on vilkas, kaikkeen osallistuva ja hyvin ihmisrakas kissa. Muiden lemmikkien kanssa korat tulee hyvin toimeen, kunhan se saa riittävästi omistajansa huomiota osakseen. Koratin ääni on varsin erikoinen, sitä on verrattu ruostuneen saranan narinaan. Korat ei kuitenkaan yleensä ole kovin äänekäs kissa kotioloissa

Tämä kuvaus pitää suht hyvin paikkansa, joskin esimerkiksi tuo viimeinen lause äänekkyydestä ei ainakaan meillä toisen kissan kohdalla pidä paikkansa. Hän on niin kova narisemaan, että saadaan joka aamu ja ilta aikamoiset serenadit kuunnella. Mutta tuon ihmisrakkauden, vilkkauden ja kaikkeen osallistumisen allekirjoitan täysin. Nämä ovat kyllä kaksi erittäin aktiivista perheenjäsentä, jotka haluavat olla ihan kaikessa mukana!
Koko akkalauma telkkarin ääressä
Postailen joskus myöhemmin siitä, miten toinen näistä kissoista päätyi meille, se on tarina ihan uusi.

2 kommenttia:

  1. Ompas ihania kissoja! Hyvät kuvat olet saanut otettua. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 2. alin on uudella kameralla, loput taitaa olla kännykkäkameran räpsyjä :)

      Poista

Kiitos ihanista kommenteista!

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä