maanantai 8. joulukuuta 2014 | 16.26

Vauva sai (juna)sukat

Mikä onkaan parempi tapa viettää löysää sadesunnuntaita, kun neuloa jotain ihanaa tulevalle pienokaiselle ja katsella hömppää telkkarista..

Eilen valmistui vauvan ensimmäiset omatekemät sukat ihanasta Dropsin untuvanpehmeästä Baby Merino langasta. Mallin bongasin jo vuosia sitten jostakin, Juna-sukan nimellä nämä yleisimmin kulkevat.

Juna-sukalla on myös liikuttava tarina:

Tämän sukan sydämellisen ja mieleenpainuvan tarinan kertoi meille Eila Turenius neulekoulussa Kaarakan talossa. Alkuperäiset valkoiset sukat ovat Terttu Latvalalla varmassa tallessa.
Terttu Latvalan äiti Kerttu Latvala oli matkalla 2 kk ikäisen tyttövauvansa Tuulan kanssa sotaa pakoon alkuvuodesta 1940. Junamatka Vaasasta keskeytyi, kun rata oli poikki pommitusten takia. Junassa oli heitä vastapäätä istunut eläkkeellä oleva käsityönopettaja, jolle tuli sääli pientä vauvaa ilman tossuja. Niinpä hän oli purkanut valkoista, käsin neulottua villatakkiaan ja neulonut langasta sukat radan korjaustöiden aikana. 

Kerttu Latvala neuloi elämänsä aikana useita satoja sukkia tällä samalla mallilla, uudet sukat aina kun tuttavapiiriin syntyi uusi vauva. Myös Terttu Latvala on neulonut yli 200 paria ja Eila Tureniuskin yli 50 paria. 
Paitsi että sukka on kaunis katsella, se pysyy erittäin hyvin pienen lapsen jalassa. 

Malli: Junasukat
Lanka: Drops Baby Merino
Sukkapuikot 2,5mm
Vaikka itse sanonkin, niin näistä tuli niin syötävän söpöt, että ihailin niitä koko illan. <3 Lankaa jäi kerästä sen verran vielä yli, että aloitin myös tumppujen teon samalla tyylillä. Niistä sitten kuva kunhan saan valmiiksi :)

Kivaa alkanutta viikkoa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ihanista kommenteista!

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä