tiistai 16. syyskuuta 2014 | 12.31

Ihana, kaunis Irlanti - osa 1


Muutama viikko sitten hehkutin kovasti tulevaa reissuamme Irlantiin, mutta reissukuulumiset ovat jääneet päivittämättä. Nyt kun sain vihdoin valokuvat kaivettua kamerasta, niin tässäpä parissa eri osassa valokuvia ja fiiliksiä reissultamme. Irlantilaisista häistä kirjoittelen sitten erikseen.

Matkalle lähdettiin perjantai-iltapäivänä Norjalaisen punavalkoisin siivin. Pitihän se vähän pelleillä somessakin, kun kerran oli wi-fikin tarjolla ;)


Dubliniin päästyämme suunnistimme autonvuokraustiskille, josta saimme pienen Nissanin käyttöömme viikonlopuksi. Auton vuokra perjantaista maanantaihin kustansi meille reilut 140€ sisältäen täydet vakuutukset.

Vähän minua epäilytti hypätä elämäni ensimmäistä kertaa auton kuskiksi, jossa ratti on aivan väärällä puolella. Mutta ei siinä muu auttanut, kun rohkeasti vaan auto käyntiin ja liikenteeseen! Todella nopeasti väärällä puolella ajoon tottui, ainoastaan vaihdekepin löytäminen tuntui alussa lähes mahdottomalta sen ollessa vasemmalla puolella. Oikea käsi hakkasi oveen useammin kuin kerran tai kaksi ;)


Kun pääsimme Corkiin vievälle moottoritielle, ilta oli jo hämärtymässä. Maisemia ei siis juuri nähty, vaan posotettiin melkoista kyytiä lähes tyhjillä teillä reilun parin tunnin ajan.

Saavuimme Corkiin vähän kymmenen jälkeen illalla, ja väsy alkoi olla kova (aikaeroakin oli 2h). Koska en hölmöyksissäni ollut varautunut kunnon karttaan, ajelimme "p*%€#-rallia" ympäri Corkia vajaan tunnin verran ennen kuin löysimme vihdoin varaamani B&B:n. Olimme ajaneet sen ohi varmaan kolme kertaa, mutta emme talon edessä olevan rakennustyömaan takaa sitä huomanneet. Siinä vaiheessa, kun kuski alkoi olla todella väsynyt ja kiukkuinen, päätimme turvautua mobiilidataan ja kartat -sovellukseen, joka ohjasi meidät vihdoin perille. Parkkipaikka autolle löytyi myös ihanan helposti.

Hain B&B:n alakerrassa olevasta pubista huoneemme avaimet, ja tarvoimme kimpsuinemme ja kampsuinemme ahdasta, narisevaa portaikkoa pitkin ylimpään kerrokseen jossa huoneemme sijaitsi.

Huone Creedons Inn -majatalossa oli siisti ja kodikas. Joskin meitä vähän harmitti, ettemme olleet pyynnöstäni huolimatta saaneet parivuoteellista huonetta, vaan tällaisen "twin" -huoneen. Nauroimme, että nyt vaan puuttuivat flanellipyjamat siitä mielikuvasta vanhoista pariskunnista, minkä olemme brittiläisistä sarjoista saaneet.


Aamu valkeni aivan ihanan aurinkoisena ja lämpimänä - mikä täydellinen päivä häille!! 

Huoneen hintaan 99€ sisältyi aamiainen, joka oli ihanan runsas ja monipuolinen. Noutopöydässä oli tarjolla hedelmiä, leipiä, leikkeleitä, juustoja, jogurtteja jne. Jonka jälkeen pöytiin tarjoiltiin vielä "Full Irish Breakfast". Ihana rasva-kolesterolipommihan tuo annos oli pekoneineen ja makkaroineen, mutta söimme sen hyvällä ruokahalulla, kun illallinen oli jäänyt välistä.

Aamiaisen jälkeen tallailimme hetken Corkin kaduilla, ennen kuin kävimme vielä huoneessa laittautumassa juhlakuntoon. Sen jälkeen suunnistimme hotellille, jossa viettäisimme seuraavat 2 yötä, ja jossa häitä juhlittaisiin myöhemmin iltapäivällä.


Pubi, jonka yläkerrassa B&B:mme sijaitsi


Hotelli oli huikean upea, sellainen vanhanaikaisen juhlallinen. Olimme molemmat suu maireana ajatuksesta, että saisimme asua siellä loppulomamme! Emme tosin vielä päässeet kirjautumaan huoneisiin, vaan meidän piti odottaa myöhemmälle iltapäivään huoneen saamista.

Niinpä kävimme lähipubissa, jonka jälkeen lähdimme suunnistamaan kohti University College Corkia, jossa vihkiminen tapahtuisi..

Miehen menojuoma

Seuraavassa postauksessa sitten häähumusta lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ihanista kommenteista!

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä