tiistai 19. maaliskuuta 2013 | 9.01

Top 10 - nimipohdintaa, pojat

Koska tässä ei ole nyt kummempaa kirjoitusaihetta, jatkan **TOP 10** haastetta. Tällä kertaa aiheena on "Favourite baby names for boys". Tämä tietysti tällaisen vauvakuumeisen naisen kohdalla on ollut alitajuntaisessa pohdinnassa jo pitempään - sunnuntaihesarin kasteilmoituksia on lueskeltu jo "sillä silmällä" pitkään ;)


Tässä tämän hetken top 10 poikien nimissä, satunnaisessa järjestyksessä. (Nämä siis niitä "jos me joskus saadaan poika" -tyylisiä  vaihtoehtoja):

1. Olavi. 

Edesmenneen isäni nimi oli Olavi, ja haluaisin jollain osin muistaa häntä antamalla (jos joskus saamme-) pojallemme tämän nimen. En etunimeksi, tämä on ehdottomasti toinen tai kolmas nimi -potentiaalia.

2. Eino

Vanhat nimethän on nyt taas kovin in, ja Eino on aika söötti nimi jollain tavalla. Tämä nimi on kiertänyt myös miehen suvussa, joten siinä voisi olla potentiaalia myös toiseksi tai kolmanneksi nimeksi. Miehelläni on siis kolme nimeä, joten varmaan se meidänkin (jos joskus saamme-) pojalle tulee kolme nimeä.

3. Jere

Jere on sellaisen villin pikkuvintiön nimi, Jerellä on aina pilke silmäkulmassa. Sellainen visio mulla on Jerestä :)

4. Eetu

Eetu on vähän kun Jere, pilke silmäkulmassa, hyväntuulinen nimi. Hassuja visioita sitä nimistä saakin.

5. Olli

Olli Olavi sointuisi aika hyvin yhteen. Olli olisi myös kansainvälisesti helppo lausua. Siis jos Olli joskus haluaisi muuttaa ulkomaille, ei ainakaan nimen kanssa olisi ongelmia :D Itse nauroin joskus katketakseni, kun Skotlannissa yliopistoon tuli suomalaispoika, jonka sukunimi oli (on edelleen) Uitto. Voitte kuvitella, miten tuo sukunimi lausutaan englanniksi!!!

6. Otto

Otto menee samaan kastiin Ollin kanssa. Ainoa särö tässä nimessä on hieman alkoholin ottamiseen viittaava särähdys. Tai siis mieheni on joskus aikanaan sanonut, että Oton nimipäivänä on oton (=juopottelun) päivä.

7. Peter

Mun edesmennyt isoveli oli Klaus Peter. Joskus jo teinityttönä mietin, että haluaisin joskus nimetä poikani Peteriksi. Vähänhän se on ruotsalainen ja "ei-niin-muodikas", mutta kiva nimi mielestäni silti.

8. Ahti

Ehdottoman miehekäs nimi. Ahti olisi varmaan isänsä kanssa kova hevimies ja vähän äijä. Ahti myös sopisi myös hienosti Aava -nimen kanssa, Aavahan on mieheni 10 -vuotias tytär. Ahti on ehdottomasti potentiaalinen nimi. Miehekäs nimi :D

9. Roni

Roni on tosi kiva nimi. Joskin hyvän ystävämme poika nimettiin 1,5 vuotta sitten Roniksi, joten se on "out of question" :) Mutta kiva nimi silti!

10. Riku

Tää vika oli vaikea. Kymmentä on tosi vaikea keksiä. Tämä nimi viittaa myös isääni, kiva nimi sekin!
Kaikki kuvat Googletettu joskus

Ehdottomia nou-nou nimiä olisi helpompi keksiä; Jorma, Yrjö ja Pertti nyt on varmaan siellä top 10. Minulla nou-nou listalla ovat myös liian ulkomaalaiset tai erikoiset nimet, kuten listasta näkyy, niin aika perinteisellä suomalaisella nimilistalla mennään.

Oletko sinä miettinyt nimiä ennakkoon? Mikä on sinun lempparisi? 2 kommenttia:

 1. Olen miettinyt nimiä jo pitkään, krooninen vauvakuume on vaivannut jo monta vuotta. :D Haluaisin antaa pojalle isäni nimen, Paavo. Olisi niin mahtavaa, kun olisi ukki-Paavo ja pikku-Paavo. :) Isäni veli on Sampo, joten jos joskus olisin niin onnekas, että saisin kaksi lasta ja ne olisivat poikia, voisin jatkaa mielelläni veljesnimeämistä. :) Paavon ja Sampon voisi myöskin kuvitella hevi-isin kanssa keikalle tukkaa heiluttamaan. :D

  Potentiaalisten vauvan nimien miettimistä hankaloittaa kyllä tämä opettajan ammatti. Oppilaiden kautta moni nimi on saanut jo erilaisia merkityksiä, niin hyvässä kuin pahassakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on itselläkin moni nimi karsiutunut pois vaan sen vuoksi, että joku inhottava tyyppi menneisyydessä on ollut sen niminen... Joonas ja Saara esimerkiksi on ihan nou-nou, vaikka nättiä nimiä onkin. Paavo on kyl joo kans hevimiehen ainesta, ja miksei Sampokin! :) Sampo menisi tohon Ahti-Aava -ryhmään mainiosti.

   Poista

Kiitos ihanista kommenteista!

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä