torstai 18. lokakuuta 2012 | 10.20

Virkkausta, isoäidinneliö

Eilen alkoi uusi projekti virkkuukoukulla, katsotaan kuinka pitkälle motivaatiota riittää (pitää kyllä hankkia bloggaamista varten parempi kamera, tää kännykamera on vaan niiiiiin susi..):


Näitä on ihanan helppo virkata, ainoa, mitä kauhistelen, on tuo lankojen päättely. Moni käsityö on jäänyt kesken juurikin tuon päättelyn tylsyyden takia. Niin noloa kun se onkin myöntää..

Tässä ohje, jonka lainasin Novitan sivuilta **täältä** (laiska ei itse jaksa sitä kirjoittaa):

Neliön perusohje (ks. piirros)


Virkkaa aloitusketjuksi 6 ketjusilmukkaa (kjs) ja sulje renkaaksi 1 piilosilmukalla (ps) ensimmäiseen kjs:aan.

1. krs: tee 3 kjs (= kerroksen 1. pylväs), tee renkaaseen 2 pylvästä (p), *3 kjs, 3 p *, toista *-* vielä 2 kertaa ja tee 3 kjs. Sulje krs 1 ps:lla 3:teen kjs:aan kerroksen alusta ja vaihda samalla väri. Kerrokselle tuli 4 pylväsryhmää.

2. krs: tee 4 kjs, tee 3 s:n ketjuun kulmaan *3 p + 3 kjs + 3 p, tee väliin 1 kjs*, toista *-* vielä 2 kertaa ja tee viimeiseen ketjuun 3 p + 3 kjs + 2 p. Sulje krs 1 ps:lla kuten 1. kerroksella ja vaihda samalla väri.

3. krs: tee 3 kjs, 2 p sivun keskireikään, 1 kjs, tee 3 s:n ketjuun kulmaan * 3 p + 3 kjs + 3 p, 1 kjs, keskireikään 3 p ja 1 kjs* toista *-* 2 kertaa. Tee kulmaan vielä 3 p + 3 kjs + 3 p, 1 kjs ja sulje krs 1 ps:lla ja vaihda samalla väri. Jatka virkkaamalla piirroksen krs:t 4-6.

Vinkki
Virkkaa lankojen vaihtumiskohdassa langanpäät pylväiden sisään, niin sinun ei tarvitse päätellä niin paljon langanpäitä.
**Kuva**

1 kommentti:

 1. Moro kamu!

  Hauska tuuri, kun täällä oli ohjeet isoäidin neliöön - juuri näistä haluaisin virkata meille pienen torkkupeiton. Olen tosin käsitöissä melko malttamaton ja osaamaton, mutta ainahan sitä vois yrittää... :)

  Toivottavasti nähdään pian, teille olis pieni muistaminenkin :) Laitetaan viestiä vaikka FB:n kautta.

  Terkuin,
  Minna

  VastaaPoista

Kiitos ihanista kommenteista!

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä