tiistai 16. lokakuuta 2012 | 13.09

Joulu (joka muuten tulee aina vaan aikaisemmin..)

Koska sinä huomasit ensimmäiset joulun merkit? Minulle se todellisuus iski nyt lokakuun ensimmäisellä viikolla, kun joku lelufirman joulukuvasto paukahti postiluukusta. Ensimmäinen reaktioni näin antijouluihmisenä oli että voi puistatus, nytkö se jo alkaa...
Kuva
Minulla on ihan kauhea hinku lähteä johonkin toisaalle jouluksi. En ole koskaan oikein ollut jouluihminen (ainakaan aikuisiällä), ja tuo juhla tuntuukin minulle enemmän kaupalliselta pakkorahantuhlausjuhlalta kun miltään muulta. Tämä saattaa siintää ihan omaan perheeseen, meillä kun on aina ollut pieni perhe ja vähän jouluperinteitä. Olemme äidin ja isän kanssa viettäneet joulua milloin missäkin: Ruotsissa serkkujen luona, Madeiralla uima-altaalla, Saariselän pakkasissa, milloin missäkin.

Sulhanen, kröhöm, siis aviomieheni taas puolestaan on kovin perinteinen "jouluollaankotonajasyödäänkinkkuajariisipuuroa" -ihminen. Yritä siinä nyt sitten houkutella häntä lähtemään Suomesta perinteistä joulua pakoon  ja sanoa, että tänä vuonna ei kinkkuja paistella!!

Meidän yhteinen jouluperinne on oikeastaan vasta rakentumassa. Tähänastiset joulut on sanellut Harrin tyttären  vuorojoulut, joka toinen joulu meidän kanssa ja joka toinen joulu äitinsä kanssa. Ensimmäinen yhteinen joulu vietettiin Harrin perheen kanssa, kun tytön oli vuoro olla meidän kanssa jouluaatto ja siitä seuraava joulu oltiin minun äitini ja hänen miehensä kanssa. Viime joulu vietettiin meillä, ja juhlimassa oli molempien perheet (oli muuten ihanaa olla kaikki yhdessä).

Tästä joulusta toivoisinkin vähän erilaista. Tämän joulun tyttö on taas äitinsä kanssa, joten olemme periaatteessa vapaat tekemään mitä vain. Voimme olla minun äitini kanssa, tai Harrin äidin kanssa. TAI, voimme lähteä johonkin ihan kahdestaan, ja käpertyä johonkin hotelliin ja vaellella kaupungin hiljaisia katuja. Tämä on ehkä viimeinen laatuaan, ehkäpä viimeinen mahdollisuus viettää joulua ihan kahdestaan. Minusta se olisi niiiiiin romanttista...

Kuva
Kuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ihanista kommenteista!

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä