maanantai 6. toukokuuta 2013 | 8.42

Ei se ihan perinteisin hernekeitto

"Yleisön pyynnöstä", tässä resepti viime viikolla mainostamaani hernekeittoon,

Créme Ninon, olkaa hyvät:


Resepti neljälle:

400g pakasteherneitä
1rkl voita
1 pieni, hienoksi leikattu sipuli
Pieni pala porkkanaa
Timjamia
6dl vihanneslientä (kasvisliemikuutiota)
1rkl soijaa
1dl + 2rkl sherryä (kuivaa)
2tl sitruunamehua
1,5dl kermaa, kevyesti vatkattuna
2,5dl kuohuviiniä


Keiton voi tehdä valmiiksi hyvissä ajoin ennen tarjoilua: kohdat 1-3

1. Sulata voi kattilassa, kuullota pieneksi pilkottu sipuli ja lisää herneet, reiluiksi paloiksi pilkottu porkkana ja timjami. Kaada vettä kattilaan niin, että herneet peittyvät, ja anna kiehua 20 minuuttia.

2. Herneiden kiehuessa, kiehauta vihannes/kasvisliemi ja lisää soija ja 1dl sherryä. (Liemen voi jättää jäähtymään, kun se on valmis)

3. Valuta vesi herneistä, poista porkkanat. Kaada vihannes/kasvisliemi (kohta 2) herneisiin, ja hienonna keitto blenderissä tai sauvasekoittimella.

4. Muutama minuutti ennen tarjoilua, vispaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lämmitä tarjoilukupit. Tarjoiluun sopii loistavasti kauniit kahvi- tai teekupit, isoa keittokulhoa en tälle laittaisi, on aika tuhti, ja voimakkaan makuinen keitto. Upean makuinen, mutta kohtuullisissa määrin.

5. Mausta keitto sitruunamehulla ja sherryllä.

6. Kiehauta keitto. HUOM! Keitto palaa todella herkästi pohjaan, joten keitä varovasti ja koko ajan hämmentäen pohjan kautta.

7. Kaada keitto tarjoiluastiaan, lisää päälle cappuchinon omaisesti pari rkl kermavaahtoa ja pieni loraus kuohuviiniä.

Maukasta soppahetkeä, suosittelen lämpimästi tätä alkukeitoksi tai väliruoaksi, kuten me tämän nautimme. Uskoisin, että tämä simppeli ja nopea keitto löytää ruokapöytäämme myös äitienpäivänä. Nam nam!

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ihanista kommenteista!

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä