keskiviikko 12. helmikuuta 2014 | 7.30

Toinen detox -viikko

Detox -kuuri on mennyt niin paljon helpommin, kuin olisin ikinä osannut odottaa! Nälkä ei ole päässyt yllättämään ja olo ja mieli ovat keventyneet kuin taikaiskusta! Kaikkien aikaisempien "diettien" aikana vatsa on reagoinut lopettamalla toimintansa. Nyt tuntuu, että vatsa on toiminut paremmin kuin koskaan!

Jo näin 1,5 viikon kokemuksella suosittelen oikein lämpimästi ihan kaikille tällaista irtiottoa normaaleista ruokatottumuksista!

Oma ruokapäiväni koostuu seuraavasti:

Aamusmoothie




Aamiaissmoothieni koostuu aina parista vakkariaineksesta (viherjauhe sekä chia -siemenet), sekä jääkaapista/ pakkasesta löytyvistä tuotteista. Tässä kuvan smoothiessa on pakasteesta mustaherukkaa, kookosvettä, (chiasiemeniä+viherjauhetta), pinaattia ja limeä.

  • Kookosvettä kannattaa kuulemani mukaan käyttää jos hikoilee paljon (esim. hotjooga), koska siinä on paljon suoloja ja elektryyttejä. Se tuo myös kivasti makeutta aamiaissmoothieen.
  • Chiasiemenet ovat superfoodia, josta luin ensi kerran Rimman blogissa. Kun näistä sitten tuli puhe tuolla joogasalilla, päätin hankkia niitä myös omaan käyttööni. Näissä siemenissä on paljon hyvää kuitua, hyviä rasvahappoja ja ne ovat myös loistava proteiininlähde.
  • Viherjauhetta olen käyttänyt säännöllisen epäsäännöllisesti jo viime vuodesta, se sisältää huimasti mineraaleja sekä hyviä kuituja ja proteiinia. Viherjauheet yleensäkin ovat hyviä elimistön puhdistajia.

Lounas + illallinen


Lounaaksi ja usein illalliseksikin puputan salaattia, jossa on myös jääkaapista riivittyjä aineosia. Proteiinit kerään siemenistä ja iduista, ja päälle lorisee pieni määrä avokadoöljyä ja sitruunaa tai limeä. Tässä kuvan salaatissa on lehtikaalia, tomaattia, kurkkua, avocadoa, limeä, kurpitsansiemeniä sekä avocado-sitruunaöljyä.


Salaatti on vaan niiiin hyvää ruokaa, ja yllättävän täyttävää, vaikkei siinä lihaa olekaan. Ainoa miinus on se, että se on NIIN PIRUN KALLISTA näin talviaikaan. Kesällä tämä homma olisi vaan niin paljon mukavampaa, kun voi käyttää tuoreita, kotimaisia ja EDULLISIA salaattiaineksia.

Välipalat


Välipaloina minulla toimii pähkinät ja hedelmät. Ja joskus aamiaiselta ylijäänyt smoothie. Hedelmistä minulle suositeltiin vihreää omenaa ja päärynää, joissa on kuulemma hieman vähemmän hedelmäsokeria kuin muissa hedelmissä.

**

Toinen viikko detoxia on siis menossa, ja tulokset jo tuntuvat. Tänään illalla taas nähdään, mitä kehonkoostumusvaaka sanoo. Ainakin paino on pudonnut, toivottavasti pääosin rasvaprosentti eikä lihakset :) Varmasti osasyy näihin tuloksiin on myös tajuton hikoilu hotjoogassa. Suihkun jälkeenkin on aina ihan hullu "jälkihiki" päällä - nice!



Rakkaudella,
Elisa

4 kommenttia:

  1. Kiva oli kuulla sunkin kokemuksia Detoxista. Itse kyllä tykkäsin ja jätin ruokavaliosta jotain mun ruokavalioon Detoxin jälkeenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oli kyllä ihmeellistä huomata, että vatsa toimii loistavasti ja kuinka mahtava olikaan olo! Viikonloppuna lipsuin ja palasin lihansyöjien maailmaan, mutta ehdottomasti jatkan ainakin osittain kasvispainotteisella ruokavaliolla :)

      Poista
  2. Salaatti näyttää kyllä todella herkulliselle nam :P
    Tsemppiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos! :) Vähän viikonloppuna repsahdettiin, mutta tänään taas uuteen viikkoon..

      Poista

Kiitos ihanista kommenteista!

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä