lauantai 30. maaliskuuta 2013 | 11.01

LivBox!

Oletteko kuulleet LivBoxista? LivBox on kotiin tilattava paketti, joka sisältää 4-6 kosmetiikkatuotetta. Mukana voi siis olla lähes ihan mitä vaan, meikistä kynsilakkoihin ja aurinkorasvoista kasvonaamioihin. Mahtava tapa päästä tutustumaan uusiin kosmetiikkatuotteisiin edullisesti.

Boksin voi tilata itselleen **TÄÄLTÄ**. Nyt kun tilaa, niin seuraava boksi tipahtaa postiluukusta toukokuussa. Tässä LivBoksin sivuilta napattu luettelo mukana olevista kosmetiikkabrändeistä:


Minulla kävi huisa tuuri, ja voitin *More to Love* -blogin arvonnassa kolmen kuukauden LivBoxin!!! Ihana pääsiäisylläri, oon tosi otettu tosta voitosta! Jos hyvä tuuri käy, niin jo huhtikuun boxi tipahtaa postiluukusta muutaman viikon kuluttua!! JEEEE enpä malttaisi odottaa!!! :D

Lisäksi tässä vielä pieni pääsiäistervehdys:

Aurinkoista pääsiäisen jatkoa!

maanantai 25. maaliskuuta 2013 | 14.57

Vihaisia lintuja ja iloisia noitia

Aurinkoista alkanutta pääsiäisviikkoa! Tulin vaan huikkaamaan, että mulla oli kiva viikonloppu. Olin ystävättäreni luona kylässä, ja tiesin hänen lapsensa olevan iso vihainen lintu -fani. Veinpä sinne tuomisina täältä Rovion pääkonttorilta pari pientä lintua lisää.

Pieni poika sitten kovin iloissaan esittelemään mulle lintukokoelmaansa:
Aikamoinen läjä lintuja eikös!
Kävi meillä lauma kilttejä noita-akkojakin. Jättivät meille kirjavan vitsankin, joskin taisi karvakamut iloita siitä kaikkein eniten. Kaikki ylijääneet suklaamunat menikin sitten "parempiin suihin". (T. nimim. huomenna taas alkaa terveellinen elämä.)
Eksyinpä täällä blogimaailmassa jälleen uusille sivuille. Emme taida olla ainoa ovulaatiotestien kanssa painiskeleva pariskunta, taas löytyi puolentusinaa lisää blogeja seurattavaksi. Kohta ei enää riitä illat kaikkien lukemiseen. Kaikki alkoi käsityöblogeista, sitten siirryin laihdutusblogien kautta hääblogeihin, ja nyt on sitten vaan vauva-asiat mielessä. Mites tässä näin on päässyt käymään? :D

Ohlalaa, vaan 4 työpäivää tällä viikolla! Ja aurinko paistaa ja päivät on pitempiä kun yöt - IIIIHANAA!




perjantai 22. maaliskuuta 2013 | 10.40

Top 10, omnomnom ruokaa

Tänään viikonlopun kunniaksi lemppariruoat **top 10**.

Minun lempparit on usein mausteisia ja niissä on chiliä. Tämä postaus olisi iiiihana tehdä omien valokuvien kera, mutta koska en ole ottanut ruokakuvia juuri koskaan, joudun tällä kertaa tukeutumaan osittain googlen ihmeelliseen kuvapankkiin. Sorry guys. Ehkäpä aloitan vastaisuudessa kuvaamaan niitä ruokiakin?

Kaikki ao ruoat ovat niitä itse tehtyjä ja maustettuja. Listauksessa myös vähän ajatuksia, mitä näihin mun lempiruokiin sisältyy.

1. Omatekemät hampurilaiset

Omiin hampurilaisiimme käytämme aina kunnon leipää, monijyväistä kaupan leipätiskin sämpylää. Tai ihan perinteistä reissumiestä. Sitten ketchup, sipuli ja suolakurkku, salaatti, tomaatti ja jalapenot. Ja cheddarjuustoa pihvin päälle. Pihvi tehdään luonnollisesti hyvin maustetusta naudan paistijauhelihasta. Joskus räväytetään ja laitetaan väliin myös pekonia tai quacamolea.
**kuva**

2. Fajitas, kana tai jauhelihaversio

Ihan yks ehdoton lemppareista on meksikolainen. Ja se vaatii ehdottomasti maailman parasta **moli-molia**!

Oma kuva

3. Lasagne

Itsetehty lasagne valkoisine kastikkeineen on ihan ylihyvää. Pitää vaan muistaa maustaa jauhelihakastike ja valkokastike kunnolla ja laittaa sekaan reilusti juustoa. Tämä on meillä harvinainen herkku, on sen verran kaloripommi, ettei sitä viitsi joka viikko tehdä.

**Kuva**

Vinkkivitonen: Tee kerralla lasagnea useampi astiallinen, ja laita ylijäävät kypsentämättömänä pakkaseen. Kun sen heittää pakkasesta uuniin, se maistuu ihan vastatehdyltä! Valmiiksi kypsennetty ja siitä pakastettu lasagne ei ole koskaan niin hyvää kuin tuore!


4. Grillatut vartaat possu/ kana chili-inkivääri-korianteri

Tässä ihan killeriresepti possuvarrasmarinaadille (ja miksei kanavartaillekin) - GRILLIKAUTTA ODOTELLESSA:

  • Reilusti soijaa
  • Hunajaa
  • valkosipulia
  • öljyä
  • iso pala inkivääriä
  • chiliä maun mukaan (meillä käytetään sitä ylläriylläri aika paljon)
  • iso kourallinen tuoretta korianteria
  • Sitruunan/ limen mehua

Sitten kaikki sekaisin ja possut (tai kanat) sinne sekaan maustumaan ainakin tunniksi. Voin sanoa että namnamnamnam!!! Sitten palat vartaaseen ja grilliin! Ihana grillaushitti!

Tässä onkin hyvä kooste meidän perinteisestä grillilounaasta.
Vartaat grillattu ja salaatit ja tzatzikit tietty mukana.
..tulispa jo kesä...

5. Fetasalaatti ja tzatziki, kreikkalainen


Need to say more?

Meillä Tzaziki tehdään näin:


  • 1/2kg Turkkilaista jogurttia
  • 1/2 mehukas kurkku
  • 2-3 valkosipulin kynttä puserrettuna (oman maun mukaan)
  • 1rkl hyvää oliiviöljyä
  • Ripaus suolaa ja mustapippuria
  • Pieni loraus sitruunamehua tai etikkaa

Raasta kurkku ja purista siitä ylimääräiset nesteet pois (voi valuttaa myös siivilällä, mutta minä vaan ronskisti tursotan nesteet pois). Sekoitetaan kurkkuraaste jogurttiin, puristetaan valkosipulinkynnet ja sekoitetaan kaikki loput aineet. Sitten vähäksi aikaa jääkaappiin maustumaan. Tarjoillaan laakealta lautaselta tuoreen patongin kera (meillä usein tarjoillaan kulhosta, kun ollaan "suurkuluttajia).

Olen huomannut, että valkosipulin maut tulevat paremmin esiin, kun valkosipuli on puristettu puristimella. Jos vaan pilkot valkosipulit pieneksi, niin valkosipulin nesteet eivät samalla tavalla mausta jogurttia. Tässä saattaa olla montaa koulukuntaa, tämä on vaan minun mielipiteeni.

6. Kunnon sisäfilee pihvi ja hyvä salaatti

Ei tähän kuvaan kai mitään lisättävää. Paitsi lasi jotain ihanan täyteläistä punaviiniä...

**kuva**

7. Mausteinen tomaattikeitto

En ole koskaan tainnut maistaa pahaa tomaattikeittoa. Kesällä rakastan Gazpachoa, joka on kylmää tomaattikeiton tapaista soppaa, talvella taas oikein kuuma mausteinen tomaattikeitto on taivaallista. Oletko kokeillut heittää joskus sekaan korianteria?

Pari kesää sitten parvekkeella kasvoi myös tomaattikeitto-
ainekset

8. Intialainen Tikka Masala ja Naan leipä

Oikeen kunnolla chiliä ja inkivääriä ja korianteria, niin tulee tosi maukasta!

Naan leivän kanssa ollaan tehty raitaa tuon ylläolevan tzatzikin ohjeella, mutta johon on valkosipulin sijasta raastettu inkivääriä. Aika herkkua!

9. Makaronilaatikko

Perinteinen suomalainen makaronilaatikko ja paljon ketchuppia, niin avot! Tämä on meillä aika yleinen ruokalaji, helppo tehdä ja maistuu myös pienemmälle väelle. Mies käyttää meillä makaronilaatikossa Koskenlaskijajuustoa, sopii muutes aika hyvin tuohon "perinneruokaan"!
**Kuva**

10. Steak and Ale Pie

Skotlannissa pääsi tutustumaan Brittien "ihanaan" ruokakulttuuriin. Semmoista aikamoista rasvakauhua useimmat ruoat siellä ovat, mutta kunnolla tehtyyn Steak and Ale Pie:hen rakastuin ihan täysillä. Kunnon paksu, olueen tehty lihakastike, jossa lihaa on haudutettu pitkään, ja siihen taikinakansi päälle, niin kyllä vaan maistuu hyvälle!

Kokeiltiin kotona tehdä sitä jonkun ohjeen mukaan, mutta vähän soosi jäi vetiseksi, vaikka kuinka yritin suurustaa. Pitää kokeilla uudestaan jollakin hyvällä reseptillä joku päivä. Tässä oma versio jonkun ajan takia:
Olutsoosi hautumassa. Aika paljon olis pitäny laittaa suurustetta, että siitä olisi
tullut sakeampaa. Maku oli erinomainen.
Mitäs hyvää tänään syötäisiin...? Mitä teillä syödään viikonloppuna? (Ruoasta on vaan aina niin kiva puhua :))


torstai 21. maaliskuuta 2013 | 12.58

Nimistä vielä.

Nyt kun olen luetellut lemppari poikien ja tyttöjen nimet tuon TOP 10 -haasteen takia, pitipä tulla linkittämään tänne Iltalehden listaukset vähän erikoisemmista nimiehdotelmista. Nämä tekstit lainattu siis tämän päivän **Iltiksestä**:

Poikien nimet, joita ei hyväksytty

  • Uncas
  • Haor
  • Karhunpoika
  • Merikarhu
  • Armaani
  • Cander
  • Eversti
  • Sälli

Tyttöjen nimiehdotuksista eivät menneet läpi:

  • Macadamia
  • Xstina
  • Talisha
  • Pajunkissa

Nämä erikoiset nimet hyväksyttiin:

Pojat: Joa, Urhea, Aaros, Einri, Temppu, Roihu, Iloittu, Selassie, Mjölnir, Tuliotso, Filo, Roihi, Karhu
Tytöt: Semilla, Kalliope, Eveliia, Ruuti, Rosabella, Vivana, Tennessee, Salvia, Evilia
Nämä hyväksytyt nimet löytyvät Väestörekisterikeskuksen etunimitilastosta.

Näitä joskus naurettiin 90 -luvulla, kun jotkut antoivat lapsilleen Kauniiden ja Rohkeiden innostamina nimeksi Ridgeä ja Brookea. Tälläkin hetkellä Suomessa on Brookeja "alle 45" ja Ridgejä "alle 20" (Lähde: Väestörekisterikeskus). 
Kyllä taas pitää miettiä, että onko Tempulla ja Mjölnr:llä saatika Tuliotsolla sitten kivaa, kun on erikoinen nimi. Hyväksytyistä nimistä varmaan Joa ja Salvia voisi olla sellaisia edes jollakin asteella harkittavia nimiä.
Mitä nämä sinussa herättää?

Top 10, tyttöjen nimet

Jatketaas taas **top 10** haasteella. Tällä kertaa vuorossa tyttöjen nimipohdintaa, tässä mun lempparikymppi satunnaisessa järjestyksessä:


1. Isla

Kaunis nimi, joka on pyörinyt mielessä jo pitkään. Kansainvälinen nimi, mutta kuitenkin helppo lausua suomeksi.

2. Olivia

Varmaan yksi Suomen tämänhetken suosituimmista nimistä. Mutta kaunis nimi siitä huolimatta. Tämä sointuisi kivasti mun edesmenneen isän Olavi -nimeen. Miltäs kuulostas Isla Olivia? Top viidessä tämäkin nimi viime vuosina.

3. Sara

Sara on kans ollut aina kaunis nimi mun mielestä. Kovasti pidän tästä myös.

4. Sofia

Myös yksi suosituimmista tyttöjen nimistä. Vuonna 2011 se oli kaikkein suosituin nimi, enkä ihmettele miksi.

5. Silja

Silja on tosi kaunis, sointuva nimi. Miehen siskontytön nimi on Silja, joten tämä nimi on laskettu pois potentiaalisista tyttären nimistä, mutta sijoittuu ehdottomasti top 10 lemppareiden joukossa.

6. Jenna

Jennasta tulee vähän mieleen Apulannan biisi, mutta nimi on aina ollut mieleen.

7. Kaisla

Salkkareihin tuli pieni Kaisla-tyttö jokin aika sitten. Siinä ihastuin tuohon nimeen.

8. Laura

Ajaton, kaunis nimi, toimii ulkomailla ja Suomessa :)

9. Mette

Tosi kiva nimi, mutta onko liian norjalainen?

10. Nelli

Tykkään.


Mistä se johtuu, että tyttöjen nimiä on niin paljon helpompi keksiä tällaiseen?


keskiviikko 20. maaliskuuta 2013 | 12.38

London baby!!!!

Pitipä tulla tännekin linkittämään tällainen video. Arvatkaas kuka on täällä töissä tällä hetkellä ihan Joey -fiiliksissä?!


Rakas ystäväni asuu Edinburghissa, mutta käy muutamana päivänä viikossa Lontoossa töissä. Ja sovimme pari päivää sitten, että vietetään "girly weekend" Lontoossa kesäkuussa!! Nyt on lennot varattu, eli pääsen ihan oikeesti pariksi päiväksi reissuun!!! IIIIhanaa!!!!!


tiistai 19. maaliskuuta 2013 | 9.01

Top 10 - nimipohdintaa, pojat

Koska tässä ei ole nyt kummempaa kirjoitusaihetta, jatkan **TOP 10** haastetta. Tällä kertaa aiheena on "Favourite baby names for boys". Tämä tietysti tällaisen vauvakuumeisen naisen kohdalla on ollut alitajuntaisessa pohdinnassa jo pitempään - sunnuntaihesarin kasteilmoituksia on lueskeltu jo "sillä silmällä" pitkään ;)


Tässä tämän hetken top 10 poikien nimissä, satunnaisessa järjestyksessä. (Nämä siis niitä "jos me joskus saadaan poika" -tyylisiä  vaihtoehtoja):

1. Olavi. 

Edesmenneen isäni nimi oli Olavi, ja haluaisin jollain osin muistaa häntä antamalla (jos joskus saamme-) pojallemme tämän nimen. En etunimeksi, tämä on ehdottomasti toinen tai kolmas nimi -potentiaalia.

2. Eino

Vanhat nimethän on nyt taas kovin in, ja Eino on aika söötti nimi jollain tavalla. Tämä nimi on kiertänyt myös miehen suvussa, joten siinä voisi olla potentiaalia myös toiseksi tai kolmanneksi nimeksi. Miehelläni on siis kolme nimeä, joten varmaan se meidänkin (jos joskus saamme-) pojalle tulee kolme nimeä.

3. Jere

Jere on sellaisen villin pikkuvintiön nimi, Jerellä on aina pilke silmäkulmassa. Sellainen visio mulla on Jerestä :)

4. Eetu

Eetu on vähän kun Jere, pilke silmäkulmassa, hyväntuulinen nimi. Hassuja visioita sitä nimistä saakin.

5. Olli

Olli Olavi sointuisi aika hyvin yhteen. Olli olisi myös kansainvälisesti helppo lausua. Siis jos Olli joskus haluaisi muuttaa ulkomaille, ei ainakaan nimen kanssa olisi ongelmia :D Itse nauroin joskus katketakseni, kun Skotlannissa yliopistoon tuli suomalaispoika, jonka sukunimi oli (on edelleen) Uitto. Voitte kuvitella, miten tuo sukunimi lausutaan englanniksi!!!

6. Otto

Otto menee samaan kastiin Ollin kanssa. Ainoa särö tässä nimessä on hieman alkoholin ottamiseen viittaava särähdys. Tai siis mieheni on joskus aikanaan sanonut, että Oton nimipäivänä on oton (=juopottelun) päivä.

7. Peter

Mun edesmennyt isoveli oli Klaus Peter. Joskus jo teinityttönä mietin, että haluaisin joskus nimetä poikani Peteriksi. Vähänhän se on ruotsalainen ja "ei-niin-muodikas", mutta kiva nimi mielestäni silti.

8. Ahti

Ehdottoman miehekäs nimi. Ahti olisi varmaan isänsä kanssa kova hevimies ja vähän äijä. Ahti myös sopisi myös hienosti Aava -nimen kanssa, Aavahan on mieheni 10 -vuotias tytär. Ahti on ehdottomasti potentiaalinen nimi. Miehekäs nimi :D

9. Roni

Roni on tosi kiva nimi. Joskin hyvän ystävämme poika nimettiin 1,5 vuotta sitten Roniksi, joten se on "out of question" :) Mutta kiva nimi silti!

10. Riku

Tää vika oli vaikea. Kymmentä on tosi vaikea keksiä. Tämä nimi viittaa myös isääni, kiva nimi sekin!
Kaikki kuvat Googletettu joskus

Ehdottomia nou-nou nimiä olisi helpompi keksiä; Jorma, Yrjö ja Pertti nyt on varmaan siellä top 10. Minulla nou-nou listalla ovat myös liian ulkomaalaiset tai erikoiset nimet, kuten listasta näkyy, niin aika perinteisellä suomalaisella nimilistalla mennään.

Oletko sinä miettinyt nimiä ennakkoon? Mikä on sinun lempparisi? 



maanantai 18. maaliskuuta 2013 | 13.38

top 10 - lempparisarjat

Piiiitkästä aikaa **TOP 10 -haasteen** pariin. Tällä kertaa aiheena lempparisarjat.

Mä olen oikea tv-possu, tykkään kattella telkkaria vähän liikaakin. Ja addiktoidun helposti typeryyksistä. Ennen häitä kaikki hääohjelmat piti selata läpi, ja on sitä oltu addiktoituneena vaikka millaisiin realitysarjoihin. Tässä poikkileikkaus mun tämänhetkisiin lemppareihin (satunnaisessa järjestyksessä):

1. Grey's Anatomy. 

Itken melkeen joka jaksossa. Olen kattellut jo kaikki jenkeissä esitetyt jaksot netistä, kun en ole malttanut odottaa jaksojen tuloa tv:stä. (Myönnetään, katson ne toiseen otteeseen keskiviikkoiltojen iloksi kuitenkin). Ikimuistoisin kohtaus on varmaan Georgen tunnistaminen juuri ennen hänen kuolemaansa...
**KUVA**

2. Private Practise. 

Spin-off sarja Greylle, johon myös jumituin. Katselin myös tämän sarjan loppuun netistä tammikuussa. Kiva sarja, joskaan ei ihan Greyn tasoinen :) Tätä aloin seuraamaan siitä lähtien, kun Violetin vauva brutaalisti ryöstettiin.
**KUVA**

3. Emmentaali (Emmerdale). 

Minusta tämä on Brittisaippuan eliittiä, tosi hienoja näyttelysuorituksia ja rankkoja juonenkäänteitä. Ja asiat eivät junnaa liian kauaa paikoillaan (kuten esim Kaunareissa).
**KUVA**

4. Salkkarit. 

Joo. Tiedän. Hömppää ja huonoja näyttelijäsuorituksia. Mutta tykkään silti. Oon kattellu Salkkareita jo vuosikausia, lieneekö nykyään enemmän tapa.
**KUVA**

5. Pahan jäljillä.

 Mun yks lempparinäyttelijöistä, Kevin Bacon on hypännyt mukaan tv -sarjaan. Ja olinpa superyllättynyt, kuinka mukaansatempaava ja hyvä sarja torstai-iltoihimme ilmestyi! Tykkään kovasti, ja odotan jo innolla seuraavaa jaksoa!!
**KUVA**

6. Helppo Elämä. 

Kotimaisten sarjojen kermaa mun mielestä. Olin tosi innoissani, kun sarja alkoi pyöriä uudelleen televisiossa. Tosi hyvä ja mukaansatempaava sarja. Nopeita käänteitä ja paljon jopa ärsyttäviä roolihahmoja, jotka saavat itsensä aina vaan syvemmälle ja syvemmälle ongelmien syövereihin. Tykkään kovasti!
**KUVA**

7. Klikkaa mua! 

KYLLÄ! Jokainen, joka on ollut nettitreffeillä, on varmasti löytänyt itsensä itkemästä ja nauramasta telkkarin edessä tämän sarjan myötä. Odotan ihan täysillä uutta tuotantokautta, jonka kuvaukset on muuten aloitettu helmikuussa!
**KUVA**

8. Men Behaving Badly. 

Brittikomedian ihan parhaimmistoa. Nämä jaksot on katsottu useita kertoja DVD -boksilta, ja ne ei kyllästytä koskaan. Hauskaa, helppoa huumoria, jossa ei liikaa korosteta sitä perinteistä pissakakkahuumoria. Gary ja Tony on ihan loistavaa krapulaseuraa!
**KUVA**

9. Kumman kaa. 

Ei tarvi sanoa muuta. Tack o' Adjö. Ellun ja Annen koomisia känniseikkailuja. Aina naurattaa, ehkä jotain tollasta on sattunut omallekin kohdalle... ;)
**KUVA**

10. Little Britain. 

Vähän enemmän sitä pissakakkahuumoria, mutta osa sketseistä varsin osuvia ja tarttuvia. Ja tämä on myös täydellistä krapulaseuraa! Me like Carol, Andy & Lou, Vicky Pollard ja Emily Howard. 'Cos I'm a Lady You See'!
**KUVA**

+++ Vielä "kunniamaininta" tv:n kotimaiselle sketsisarjalle Putous. Muuten valmiiksiharjoitellut sketsit eivät ole niin hyviä, mutta kyllä vaan ollaan joka vuosi perheen kanssa jääty koukkuun sketsihahmokisaan. Uuuuh. Iiiihanaa. +++

**KUVA**
Mikä on sun lempparisi? Joku näistä vai jotain ihan muuta?



perjantai 15. maaliskuuta 2013 | 14.41

Perjantai!

Nyt kun Grumpy Cat on kuuluisa, ajattelin mielessäni, että me "keksittiin" se ilme ekaks! Vasemmanpuoleinen kuva on muistaakseni Tuskasta vuodelta 2010 tai jotain. Sen myötä toivotan teille hauskaa viikonloppua!




torstai 14. maaliskuuta 2013 | 14.06

Chilin kasvatus

Innostuin chilin kasvattamisesta muutama vuosi sitten. En oikeastaan tiedä, mistä kokeilu alunperin lähti, mutta siitä on tullut mulle sitten ihan harrastus. Tällä hetkellä mulla on enää 3 elossa olevaa chilipensasta, pimeä talvi, ja laiskat hoitajat onnistuivat tappamaan viime kesänä niin upeaa satoa tuottaneet kasvit. Vain kolme sitkeintä selvisivät. Tänä viikonloppuna ajattelinkin pitää "chilinhoitopäivän". Tarkoittanee sitä, että siemeniä laitetaan taas multiin tulemaan lisää, ja vanhoille (niille 3 elossa olevalle) vaihdetaan uudet mullat.

Tässä ihan muutamia mieleen tulleita juttuja chilin kasvatukseen liittyen.

(Kaikki kuvat on parin vuoden takaa.)

Chilin idättäminen on helppoa. Siemenet pieneen määrään hiekkaista (esim kaktus-) multaa, ja lämpinälle ja valoisalle paikalle (ei suoraan auringonpaahteeseen). Päälle kannattaa laittaa kelmua tai joku suoja, niin siemenet saavat rauhassa itää. Jos ei halua idättää / kasvattaa chiliä mullassa, myös vesiviljely on suosittu tapa. **Chiliyhdistyksen** sivuilta löytyy kivasti tietoa myös siitä. Itse olen kokeillut useaan otteeseen vesiviljelyä kotona löytyvällä **Zen Grow -pöytäpuutarhalla**, mutta itse olen kokenut tuon mullan kanssa kasvattamisen helpommaksi. Jokainen löytää oman suosikkinsa. Nämä kaikki mun ohjeet pohjautuvat siis multakasvatukseen. Tuolla Chiliyhdistyksen nettisivuilla on tosi hyvät ohjeet kasvatukseen, ne vähän ehkä poikkeaa siitä, mitä mä oon tehnyt.

Chili siirretään varsinaiseen ruukkuunsa kun "sirkkalehtien" (ns. "vauvalehdet") lisäksi kasvi on kasvattanut uudet lehdet. Sirkkalehdet saattavat monesti pudota pois kasvuvaiheessa. Tämän jälkeen ei muuta kun kukintojen ja hedelmien odottelua.

Jos Chili kasvattaa vaan hurjasti vartta, se kannattaa kylmästi leikata jostain kohtaa latvasta poikki. Näin se saa vahvistettua rankaansa ja ei kuluta energiaansa varren kasvattamiseen. Ravinteita kasvi ei tarvitse, ennenkun vasta kukintavaiheessa. Jos valittu multa on ravinnepitoista, niin silloin ei välttämättä erillisravinteita tarvitse ollenkaan alkuaikoina. Omat, nyt jo 3 vuotta vanhat kasvit ravitsen säännöllisen epäsäännöllisesti n. 1krt/ kk.

Ravinteitakin tärkeämpää chilin kasvatuksessa on VALO. Kasvi tarvitsee todella paljon valoa, ja Suomen talvi ei luonnostaan sitä ihan tarpeeksi tuota. Näinollen kannattaa hankkia joku kasvilamppu tms, jonka alle kasvit voi laittaa valoa ammentamaan vuoden pimeimpinä päivinä. Nyt kun kevätaurinko jo porottaa, niin olen siirtänyt kasvit jo ikkunalaudalle. Nyt valoa tuntuu jo olevan tarpeeksi.

Kannattaa muistaa, että kasvia ei saisi päästää kuivumaan missään vaiheessa. Mullan tulee olla sopivan kosteaa koko ajan. Talvella, kun valoa on vähän, pienempikin vesimäärä riittää. Mutta kesällä pitää kyllä varsinkin helteillä muistaa antaa kasveille vettä päivittäin.

Kukintavaiheessa, varsinkin jos kasvit ovat sisätiloissa, pitää muistaa huolehtia kukkien pölytyksestä. Kaikenlaisia tarinoita olen pölytyksestä kuullut, toiset vaan vähän ravistelevat kasveja, minä hoidin homman mekaanisesti tops -puikolla tökkien sitä kukasta kukkaan. Tämä toimi todistetusti aika hyvin, koska viime kesänä saimme ihan älyttömästi satoa. Sitä tuli niin paljon, ettemme oikeen tienneet mitä sillä kaikella voisi tehdä.

Chiliä käytettiinkin kesällä (lähes) kaikkiin ruokiin, siitä tehtiin hilloa, salsaa, osa kuivatettiin ja osa jaettiin kavereille. Hääväkikin sai maistiaisia (osa chileistä itse kasvatettuja, osa hankittu **Chilifestareilta**):

Chileistä ehkä taas lisää jossain vaiheessa.. Onko siellä lukijoiden joukossa muita chiliharrastajia?


keskiviikko 13. maaliskuuta 2013 | 8.54

Elämäni ensimmäinen

Jääkiekkomatsi. Helsingin IFK otti pahasti takkiin...
Vähän ajattelin, että mieluummin kattelisin maaotteluita. Olisi sitten oikeesti joku joukkue, jota kannattaa..

maanantai 11. maaliskuuta 2013 | 12.33

Poski poskea vasten

Meidän Jade on nykyään kovin läheisyydenkipeä. Se hakeutuu koko ajan syliin, mitä lähempänä kissa on minua, sen tyytyväisemmältä se vaikuttaa...

Liikuttavaa, herkkää ja ihanaa. Mutta myös aika rasittavaa toisinaan.


perjantai 8. maaliskuuta 2013 | 11.18

Ihanaa naistenpäivää!




Siskot, älkää murehtiko ikääntymistänne. Ne on ne munat, jotka pilaantuu, ei kanat. Upeaa Naistenpäivää!





torstai 7. maaliskuuta 2013 | 13.34

Valokuvauskurssi. Nurinaa, osa II

Valokuvauskurssini on nyt edennyt yli puolen välin (nurisinkin jo kurssin laadusta **täällä**). Eilisen puolitoistatuntisen jälkeen olin jälleen kerran niiiiin kiukkuinen, että sai aviomieskin kuulla osansa kiukusta (sori vaan kulta). Nimittäin tein mielessäni yhteenvetoa siitä, mitä olen 6 x 1,5h aikana "oppinut". No en juuri yhtään mitään.

Eilisen tunnin aiheena oli lähikuvaus. Ajattelin, että onpa kivaa, ehkäpä nyt kuulemme, miten lähikuvia kannattaa ottaa ja mitä pitäisi ottaa huomioon. Noooh, yllätysyllätys, koko 1,5h käytettiinkin katsomalla vanhalla diaprojektorilla seinälle heijastettuja diakuvia. Ja "opettaja" kertoi mitä kuvassa on. VOI BLAAAAH. Saatiin siinä sitten valokuvausopin sijasta biologiantunti.

Onpa ollut turhauttava kokemus. Jos saisin päättää nyt, ottaisinko lompakkoon 82€ kylmää käteistä vaiko takataskuuni tämän kurssin opit, voitte arvata miten kävisi. Ehkä pitää vaan mennä opettelemaan omin päin, kun ei ainakaan tuosta kurssista ole ollut iloa. Ei kertakaikkiaan.

Kurssikuvauksessa lukee: "Lisäksi syvennetään tietoja kuvausharjoituksia ja -tehtäviä tekemällä sekä otettuja kuvia katsomalla ja analysoimalla". Ainakaan vielä tähänmennessä kuvausharjoituksia ja -tehtäviä ei ole tehty saatika mitään analysoitu. Saas nähdä tehdäänkö ollenkaan.
**kuva**
Onneksi kevättä kohti mennään, aurinko paistaa ja lumet sulaa, ihanaa!!! :) Mitäs teille kuuluu?


Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä